Barion Pixel Vigyázat! Ha ezeket mondja, nem ő az igazi! – Coloré

Vigyázat! Ha ezeket mondja, nem ő az igazi!

2021. 02. 22.

Ha ezeket a mondatokat hallod, ideje megkongatnod a vészharangot!

Mindenkivel előfordult már, hogy elszaladt vele a ló egy-egy vita során és mondott olyanokat, amiket egyáltalán nem gondolt komolyan. Vannak azonban olyan kijelentések, amelyeknek egyáltalán nincs helye egy kapcsolatban!

„Örülj, hogy veled vagyok”

Most komolyan? Nem, nem és nem! Ezt verd is ki a fejedből. Aki teljesen komolyan képes ilyet mondani, meg van győződve róla, hogy vannak jó és rossz emberek, ő pedig az első kategóriába tartozik. Te pedig valószínűleg a másodikba. Aki ilyesmit mond, jobban teszi, ha bejelentkezik egy pszichoterápiára, mielőtt belevág egy kapcsolatba. Egy párkapcsolatnak egyenrangúnak kell lennie és mindkét fél számára kielégítőnek. Ha valamelyik fél ezt nem így érzi, vajmi kevés értelme van a kapcsolatnak.

„Legalább a haverok előtt tégy úgy, mintha lenne humorod”

Elég világos, hogy a partnerednek – ha ilyet mond – saját magával vannak problémái és szeretne bizonyítani a haverok előtt. Ha ilyet kér tőled, azzal azt is kéri egyben, hogy viselkedj máshogy, mint amilyen vagy, ráadásul burkoltan céloz arra is, hogy kevesebb vagy nála, hisz valójában nincs humorod, de azért ő gyakorolja feléd a kegyet és elvisel. Ha szeret, elfogad olyannak, amilyen vagy és a barátok előtt is úgy vállal, ahogy vagy.

black and white 4140789 640
Forrás: Pixabay

A te fizetésedért fel se kelnék reggel

A te karriered a te dolgod! Ha a párod a munkaügyi döntéseidet megkérdőjelezi vagy folyamatosan becsmérli a munkádat és a fizetésedet, nem tűnik jó alapnak egy kapcsolathoz. A fizetésbeli különbségek ugyan vezethetnek konfliktusokhoz egy kapcsolatban, azt azonban sosem szabad érezned, hogy a párod lenéz téged a munkád vagy a fizetésed miatt.

„Ha még egyszer el kell viselnem a szüleidet, inkább iszok előtte”

Tény, hogy az anyós-após kérdés sok kapcsolatban feszültségforrás. Ha a párod jól kijön a testvéreiddel és a szüleiddel, nagyon jó dolog, de nem feltétlenül kell ennek így lennie. Elég, ha elfogadja és respektálja a te kapcsolatodat a te szüleiddel és testvéreiddel, hisz a családod a tiéd és összetartozol velük. Aki a családodat nem fogadja el, a te egy részedet sem fogadja el velük együtt.

„Túl kicsi a melled ehhez az alakhoz képest”

Mindegy, hogy mell, popsi, láb – bármilyen testszégyenítés gáz, különösen egy kapcsolatban. Vagy te beengednél egy Facebook-trollt az ágyadba? Ugye hogy nem? Ha a párod szeret, nem trappol páros lábbal az egódon csak azért, hogy attól ő többnek érezze magát. Egy jó kapcsolatnak ugyanis erősítenie kell az önbecsülést, nem pedig lerombolni.

Borítókép forrása: Pixabay