Barion Pixel Vakon bele egy vakrandiba?! Tényleg működik még a netes randik korában, vagy Tinderella üvegcipős bál helyett inkább jobbra húz? – Coloré

Vakon bele egy vakrandiba?! Tényleg működik még a netes randik korában, vagy Tinderella üvegcipős bál helyett inkább jobbra húz?

2024. 05. 24.

Az utcán vagy bárhol rátalálhatsz a párodra, de az online társkeresés és a vakrandi is egy opció.

A vakrandi az egyedülállók, párkeresők számára biztosan nem ismeretlen fogalom. Amikor az internet számos felületet kínál arra, hogy ismerkedjünk, a vakrandi akár ijesztőnek is tűnhet. Az online térben beindított kommunikáció és tapogatózás is rejt veszélyeket és titokzatosságot, és persze némi izgalmat is. A különböző platformok segítségével létesített kapcsolatban is benne rejlik annak lehetősége, hogy a látott fotók nem, vagy nem teljesen fedik a valóságot, az adatlapon leírtak hamisak. A telefonon történő kommunikáció valamiféle kapaszkodót ad(hat), hogy érdemes-e még időt és energiát belefektetni vagy sem, de azért még az esküvőt és a gyerekek nevét ne kezdjük el tervezgetni.

Nos, a vakrandi azt jelenti, hogy két egymásnak idegen személyt hoznak össze, és csak a találkozáskor derül ki, hogy kikről van szó, milyen személyiségek, passzolnak-e egymáshoz. A felek sosem látták azelőtt egymást, így az is egyértelmű, hogy semmit nem tudnak a másikról.

Vakrandi: Merénylet vagy lehetőség?

Léteznek vakrandik szervezésére specializálódott cégek, amelyek a társkeresőket néhány perces beszélgetés erejéig párokba rendezik. A véletlenre bízzák tehát azt, amit az életnek kellene lerendeznie.

Vakrandi
Kép forrása: Pexels

Az internet segítségével ma már könnyebb ismerkedni, így a keresgélés ezen módja már ósdinak számít, bár a COVID-járvány után újra virágzott a piac, főleg a negyven pluszos korosztály körében. Azonban a mai napig előfordul a vakrandinak az a fajtája, amelyet jóindulatú, segítőkész barátok szerveznek meg annak érdekében, hogy az egyedülállókat összehozzák.

Ha szingli vagy, akkor bizonyára ismerős lehet a fenti történet, és talán már a hátad mögött szervezett „véletlen” találkozásokat neked is intéztek barátok, családtagok.

Azt mondják, hogy a sikeres társkeresés során nagy előny a nyitottság, ezért ha egy vakrandi egyik főszereplőjeként érzed magad, akkor valószínűleg a jóakaróid igyekeztek neked olyan szinglit keresni, akit úgy ítéltek meg, hogy hozzád való. Ha már nyitottságról van szó, adj esélyt az ilyen típusú találkozásnak is, mert nem tudhatod, hogy kibe botolsz bele! Ha olyan személy szervezte meg a vakrandit, akiben megbízol, adj lehetőséget mindenkinek.

Elsőre talán kényelmetlen lehet rádöbbenni, hogy egy ismeretlennel szeretnének összehozni, de az már az első percekben kiderül, hogy fizikuma megnyerő-e vagy sem. Amennyiben esélyt adsz, úgy egy nagyon jó beszélgetéssé alakulhat a találkozás. Az őszinteség már a legelején legyen alapelv, így tehát azt is érdemes felvázolni, hogy van-e remény a következő találkozásra vagy nincs.

Vakrandi
Kép forrása: Shutterstock

A már régóta egyedülállók esetében előfordul, hogy túl magasra teszik a lécet, amelyet nekifutásból sem tudnak megugrani. Te ne ess a saját csapdádba! Adj lehetőséget magadnak! Ez azonban csak arra az esetre igaz, ha nem érzed magad túlságosan kellemetlenül a vakrandiban.

Borítókép forrása: Shutterstock