Szarvashibák ismerkedéskor: Ezek a legnagyobb randi bakik

2021. 02. 08.

Lehet nagyokat hibázni az első találkozón.

wiktor karkocha Uj7l0fHJHFc unsplash

Aki azt állítja, sosem volt még kínos randin, az vagy nem mond igazat, vagy nagyon szerencsés. A legtöbben átéltünk már totál kínos élményeket találkozókon, és azt kívántuk, bárcsak létezne egy írott szabályzat az ismerkedésről, amit mindenki betarthatna.

Összeszedtük, mik számítanának a legnagyobb bakiknak a randizás nagykönyve szerint.

Nagy késések

Ha a randevú partnered néhány percet csúszik, azzal nincs nagy gond, hiszen a forgalom bárkivel kiszúrhat, és az is lehet, hogy százszor átöltözött, azzal ment el az ideje. Olyan is előfordulhat, hogy többet késik, mint néhány perc, de legalább elnézést kér, azonban az, ha szó nélkül nagy csúszással esik be, akkor teljesen jogos, ha inkább azt mondod neki, hogy köszi, de ebből az estéből nem kérsz, hiszen ez igencsak nagy tiszteletlenség. Fordítva ugyanígy érvényes: Sose várasd a másikat!

Hogy is volt a bióban?

Ha társkereső oldalon vagy applikáción találtatok egymásra a randipartnereddel, akkor elvileg alaposan átolvasta a profilodban szereplő infókat és te is az övét, ha ezeket viszont összekeveri valamelyikőtök valaki máséval, vagy nagyon tévesen jegyzitek meg, az igazán kellemetlen pillanatokhoz vezethet.

Panaszáradat az exről

Egy kutatásban a legkínosabb randiélmények közé a legtöbben az exről való ömlengést és panaszkodást sorolták. Vannak, akik szerint a volt szerelem szidása számít faragatlanságnak, mások szerint a jó pillanatokról nem illik mesélni egy új kapcsolat kezdetén vagy az első randin. Jobb, ha az exbarát vagy exbarátnő egy ideig tabu marad.

giphy 17
Kép forrása: Giphy

Kellemetlen szagok

A fentebb említett kutatásban a második helyen állt a száj- vagy testszag. A mindennapokban is nagyon fontos odafigyelni a higiéniára, egy randira pedig pláne nem túl jó ötlet mosatlan ruhában megjelenni, vagy épp egy fej fokhagymát elfogyasztani előtte.

Túl sok telefonálás

A randipartner egész este a telefonjával van elfoglalva, és alig figyel rád? Nyugodtan áll fel, köszönd meg az estét, és távozz, de azon se lepődj meg, ha ő tesz ugyanígy, ha tízpercenként csekkolod az Instagramot.

Ne önts fel a garatra!

Egy kis alkohol, mondjuk 2 pohár bor jó ötlet az ellazuláshoz, de hidd el, nincs is annál lehangolóbb, ha összeakadó nyelvű szerelem-jelöltet kell hallgatni, majd eltámogatni a taxiig, ha már járni is alig tud a randin benyakalt felesektől. Jobb, ha mértékkel kóstolod csak meg az étterem italkínálatát.

Borítókép forrása: Unsplash