Barion Pixel Amiről mindenképp beszélni szükséges egy kapcsolatban – Coloré

Amiről mindenképp beszélni szükséges egy kapcsolatban

2021. 09. 17.

A kapcsolat komolyra fordulása nagy döntések sorozatát indítja el. Beszéljünk ezekről!

A struccpolitika semmilyen téren nem célravezető. Hosszú távon biztos nem. Ha valamiről nem beszélünk, és úgy gondoljuk, hogy azáltal nemlétezőnek tituláljuk, attól még nagyon is jelen lehet. A szerelemben is.
A jó párkapcsolat alapjait az őszinteség, a bizalom és a kommunikáció jelentik. Ha nyílt lapokkal játszunk, akkor lehetőséget adunk arra, hogy változtatni tudjunk azon, ami nem ideális. Vannak olyan fontos dolgok, amelyekről mindenképp érdemes beszélgetni még az összeköltözés, házasság előtt:

Beszelgetes (3)
Kép forrása: Pexels

Együtt élni, de hol?

Talán már mindenkinek megvan a saját kis kuckója, amelyről nehezen mond le az ember, de a közös élettel ez mindenképp változni fog. Bármelyik otthon válik közössé, esetleg egy teljesen új lakást néztek ki magatoknak, arról beszéljetek! Fontos tudni, hogy a másik mit gondol, milyen tervei vannak.

Beszelgetes (4)
Kép forrása: Pexels

Kinek a feladata?

Már az első időkben érdemes lefektetni néhány szabályt, hogy ki milyen feladatokat lát el otthon. A legjobb, ha ez rugalmasan kezelt témakör, és nyitottak vagytok egymásnak segíteni függetlenül attól, hogy mit vállaltatok el. A lényeg, hogy a közös életeteket és a kapcsolatotokat is magasabb szintre tudjátok emelni.

Gyermekvállalási kedv

Lehet, hogy nem aktuális téma, de a hosszú távú tervek között mindenképp szerepel a családalapítás. Ismerni kell a másik igényeit ahhoz, hogy egyáltalán elképzelhető-e egymással az élet.

Pénzügyi helyzet

A kapcsolat komolyra fordulásakor, a közös életben a vállalások is közösek. Akármilyen nyűgös is pénzügyekről beszélni, fontos tisztázni, hogy az életvezetéssel járó költségek kifizetése hogyan fog zajlani. Ezt már a legelején érdemes megbeszélni.

Elköteleződés. Elköteleződés?

Nem árt tisztán látni azt sem, hogy a nagy esküvő vagy a házasság nélküli élettársi kapcsolat jöhet-e szóba. Ha még tervben sincs az esküvő, akkor is beszélni kell arról, hogy ki és hogyan képzeli el az életét a jövőben.

Beszelgetes (2)
Kép forrása: Pexels

Örök érvénnyel

A már jó ideje működő párkapcsolatban is ugyanúgy szükség van a meghitt és mélyreható beszélgetésekre, azt folyamatosan fenn kell tartani. Fontos, hogy tisztában legyünk párunk gondolataival, ötleteivel, örömeivel, bánataival. Hiába ismert már minden mozdulat, mégis szavakba kell foglalni az álmokat, a vágyakat. Olyan hétköznapi dolgokról is szükséges szót ejteni, hogy mi legyen az ebéd, mit legyen a hétvégi program, de a beszélgetéseken át lehetőség van megszabadulni az esetleges feszültségektől. Egymás motiválásával, az elismerő és dicsérő szavakkal színezhető a szerelem.

Borítókép forrása: Pexels

/csalad/parkapcsolat/amirol-mindenkepp-beszelni-szukseges-egy-kapcsolatban/