Barion Pixel Állatorvoshoz kell menni? Viselkedj okosan! – Coloré

Állatorvoshoz kell menni? Viselkedj okosan!

2021. 10. 01.

Szabályrendszer szerint élünk és mindenhol másra kell figyelnünk. Az állatorvosi rendelőben is be kell tartanunk néhány fontos előírást.

Senki sem szeret orvoshoz járni, így minimálisra szeretnénk csökkenteni az ott töltött időt. Ez akkor is így van, ha kedvenceinket kell állatorvoshoz vinni. Ha éves ellenőrzésre, oltásra vagy komolyabb vizsgálatra és kezelésre visszük állatainkat, akkor is az a legfontosabb, hogy hatékony és gyors legyen a látogatás. Ez az érdeke az állatorvosnak, az állatnak és a gazdinak is. Azonban van néhány hiba, amelyet sokan elkövetnek. Te ne tartozz közéjük!

Állatorvoshoz Kell Menni (2)
Kép forrása: Pexels

Viselkedési etikett gazdik és kedvencek számára

Ha nem sürgős ügyben szeretnéd felkeresni az állatorvost, akkor tájékozódj a nyitvatartásról. Kérj időpontot, hogy elkerüljétek a felesleges várakozást és tömeget. A legutálatosabb a késés, ezért igyekezz időben odaérni. Ha az egyeztetett dátum, idő mégsem megfelelő, akkor értesítsd arról az állatorvost, mert másnak még az lehet.

Ha az orvoshoz érve nem vagytok egyedül a váróban, akkor érdeklődj, ki után következtek. Mérd fel a helyzetet. Ha valaki utánatok érkezett, de sürgős és súlyos az állapot, akkor engedd magatok elé az ijedt gazdit és kedvencét. Ha a te állatod nincs jó állapotban, arról értesítsd az állatorvosi asszisztenst vagy magát az orvost.

A te kutyusod a legcukibb a világon és mindenkivel kedves, barátságos? Ez még nem ok arra, hogy póráz nélkül vidd be az állatorvosi rendelőbe. Figyelembe kell venni, hogy rajtatok kívül számos gazdi jelen lehet saját kedvencével ugyanazon a helyen és kiszámíthatatlan, hogy idegen közegben melyik állat hogyan reagál. Emellett arra kell törekedni, hogy tartsd magad mellett a kutyádat. Nem mindenki szereti, ha idegen kutya kerül a közelébe.

Ha van a váróban az állatok mérésére kihelyezett mérleg, akkor mérd le, hogy ezzel is felgyorsítsd a vizsgálatot.

A kutyák bármennyire okosak, szavakkal nem tudják kifejezni, hogy hol fáj, mi történt velük. Éppen ezért, neked kell elmondani mindent, amit csak tudsz az állat állapotával kapcsolatosan. Legyél őszinte az állatorvossal, mert csak akkor tud igazán segíteni, ha tájékoztatod még akár a jelentéktelennek tűnő momentumokról is.

Állatorvoshoz Kell Menni (3)
Kép forrása: Pexels

A legtöbb gazdi szeretne kedvence mellett lenni a vizsgálatokkor, hiszen ismerik állataikat és ha kell, akkor meg tudják nyugtatni őket. Azonban nem kell hőssé válni. Ha nem bírod a vér vagy a tű látványát, szólj az állatorvosnak időben. Elég, ha a kedvenccel foglalkozik, ájult emberre nincs felkészülve. Ha azonban nem okoz gondot a tű, vér, akkor az is lehet, hogy megkér, segíts a kedvenced lefogásában, ha arra szükség van.

Borítókép forrása: Pexels