3 ok, amiért egy gazdiba jó beleszeretni

Az állattartás összehozhatja, de akár szét is szakíthatja a párokat, érdemes tehát állati szempontok alapján is kiválasztanod a partneredet.

Közös az érdeklődés

Kutyasétáltatás, – kiállítás, állatorvos? Számtalan alkalom az ismerkedésre. Ha pedig a kiszemeltednek is van kiskedvence, már nem vásárolhatsz zsákbamacskát, hiszen annyit már biztosan tudsz róla, hogy szereti az állatokat! Ráadásul az ismerkedés is könnyebb, hiszen eleve megvan az első közös témátok, ami biztosan érdekel mindkettőtöket.

Tud felelősséget vállalni

Egy gazdi bizonyítottan tud felelősséget vállalni, ezért ha a kiszemeltednek nincs gyereke, akkor is biztosan tudod, hogy kijárta már a szülőség felkészítő iskoláját, hiszen képes gondoskodni valakiről és felelősséget vállalni érte.

Nem undorodik attól, amitől más igen

Egy gazdi garantáltan túl van már jó pár olyan dolgon, amitől azok, akiknek sosem volt háziállatuk, undorodik. Jó esetben rendszeresen szedi a kutyapiszkot, de takarított már fel kutyahányást vagy éppen egyéb véletlen balesetből származó végterméket a lakásban. Sőt, az sem okoz neki problémát, hogy ápolja kis kedvencét ha beteg. Egy gazdi téged is ugyanolyan odaadással fog ápolni és nem fog viszolyogni akkor sem, ha épp nagyon náthás vagy, vagy elkaptál egy csúnya hasmenéses vírust.

Forrás: Pixabay

Tud előre gondolkodni és találékony

Egy gazdi mindig előre gondolkodik, hiszen tudja, hogy minden nap haza kell mennie kedvencéhez, ki kell vinni, meg kell etetni. Nem várja meg, míg elfogy a kutyatáp, hisz mindig hamarabb vesz, mint ahogy elfogyna. Ha elutazik, azt is előre megtervezi, hisz tudja, hogy gondoskodnia kell a kedvence gondozásáról ilyenkor is. Bármi is jön közbe, mindig, mindenre van egy megoldása, hisz egy kutya mellett olyan nincs, hogy “nem tudom”.

Nem fél kimutatni a szeretetét

Egy gazdi sosem mulasztja el biztosítani arról a kutyáját, mennyire szereti, akár naponta többször is. Ráadásul ezt olyan látványosan teszi, hogy a szeretett eb még véletlenül se érthesse félre. Nem fukarkodik a puszikkal, ölelésekkel, kedveskedésekkel, apró meglepetésekkel.

Ha hibázott, nem győz bocsánatot kérni

Nincs nagyobb tragédia egy gazdi mindennapjaiban annál, mint amikor véletlenül megrúgja kedvencét. Ilyenkor bármit megtesz, hogy biztosítsa róla az ebet, véletlenről van szó és mindent elkövet, hogy kiengesztelje. Ugye, hogy ez neked is tetszene?

Borítókép forrása: Pixabay

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Lehullt a lepel Jennifer Aniston szépségápolási titkairól