Barion Pixel 10 dolog, amit soha ne mondj egy háztartásbeli anyának – Coloré

10 dolog, amit soha ne mondj egy háztartásbeli anyának

2021. 02. 10.

Mi az a tíz mondat, amit véletlenül se mondj egy háztartásbeli anyának? Cikkünkből kiderül!

Legutóbb azokat a mondatokat szedtük össze, amikkel ki lehet űzni a világból a várandós vagy éppen frissen szült anyukákat.. Most szintén egy baba-mama csoport háztartásbeli anyuka tagjait kérdeztük arról, milyen mondatok borzolták a legjobban az idegeiket.

Nem unatkozol otthon?

Betti: „Szinte mindenki megkérdezi, amikor meghallja, hogy otthon vagyok a gyerekekkel, hogy nem unatkozom-e otthon. Öt gyerekem van, a legkisebb másfél éves. Ketten egész nap itthon vannak velem, a többiek oviban, suliban. Egész nap le sem ülök, főzök, pakolok, a kicsikkel foglalkozom, amikor pedig alszanak, próbálom utolérni magam. -estére hullafáradt vagyok, de semmire nem cserélném le a világon ezt a fáradtságot. Szóval nem, nem unatkozom.”

Nem hiányzik a felnőtt társaság?

Dóri: „Tőlem mindenki azt kérdezgeti, nem hiányzik-e a felnőtt társaság, mintha attól, hogy van négy gyerekem és itthon vagyok, nem találkozhatnék senkivel. Megjegyzem, van társasági életünk a férjemmel, járnak hozzánk barátok és mi is elmegyünk, mikor tehetjük vagy van kedvünk. Nem hiányzik a felnőtt társaság, mert van.”

Mást nem is hordasz, csak mackót?

Kinga: „Egy nagyon jó barátnőm kérdezte meg minden rosszindulat nélkül, hogy akkor én nem is hordok-e mást, csak mackónadrágot? Nagyon nevettem rajta, de belül azért kicsit bántott a dolog, úgyhogy elkezdtem a játszótérre és a boltba is csinosabban felöltözni. A férjemnek tetszett a változás, én pedig nem vettem annyira a szívemre, mintha egy idegen mondta volna. Na az nagyon betalált volna.”

Hogy bírod?

Kata: „Akárhányszor elmondom, hogy háztartásbeli vagyok, mindig ez az első reakció. Mintha ez valami borzasztó dolog lenne, hogy én itthon vagyok a gyerekekkel. Egyáltalán nem az és a férjem is elismeri, hogy többet dolgozom, mint ő. Egyáltalán nem esik nehezemre itthon lenni és mindent ellátni, ugyanúgy bírom, mint mások a nyolc órás munkát.”

Irigyellek, én is ellennék otthon

Brigi: „Ez az a mondat, amitől sikítófrászt tudnék kapni. Mintha arról lenne szó, hogy elkummantom a munkát és itthon csak lébecolnék. Akinek van gyereke, az tudja, miről van szó, akinek nincs, annak meg felesleges is magyaráznom, úgyhogy erre nem szoktam reagálni semmit.”

child 3046494 640
Forrás: Pixabay

Nem hiányzik a munka?

Panna: „Hátöööööö. Munka az van. Sok.”

Elkényezteted az uradat

Lívia: „A férjem barátjának felesége jegyezte meg egyszer nekem, hogy én bizony elkényeztetem az uram, mert itthon vagyok, főzök, mosok, ellátom a gyerekeket, neki semmi dolga, csak hazajönni pihenni. Ezt egyáltalán nem érzem így, sőt a férjem rohan haza a munkából, hogy segítsen és átvegye kicsit a gyerekeket.”

Eltartatod magad

Noémi: „Anyósommal nem túl jó a viszonyunk, de végképp megromlott, amikor beküldte azt az övön aluli megjegyzést, hogy eltartatom magam a fiával. Arról persze mit sem tud, milyen hosszú beszélgetések előzték meg azt, hogy így döntöttünk és mennyire nehéz volt elfogadnom, hogy talán soha nem térhetek vissza a vezetői pozíciómba. Persze kárpótolnak a gyerekek és a család, ez nem is kérdés, de azért ez a megjegyzés a szívebe vágott.”

Hogy tudtok így megélni?

Éva: „Na ez az a kérdés, amitől ki tudnék szaladni a világból. Én sem turkálok más pénztárcájában, más se turkáljon az enyémben.”

Ha nagyok lesznek a gyerekek, már sehova sem mehetsz vissza

Lilla: „Egy barátnőmtől kaptam meg ezt a megjegyzést, akiről azt hittem, jóban vagyunk és bízhatok benne. Ez után a megjegyzés után azonban megszakítottam vele minden kapcsolatot. Nem csak azért, mert rosszul esett, hanem mert tudom, hogy ha szeretnék, el tudnék helyezkedni. És azt is tudom, hogy valójában az irigység beszélt belőle, mert egészen addig azt hallgattam tőle, ennyire elege van a munkájából.”

Borítókép forrása: Pixabay