Barion Pixel Sok cukkinid lesz idén? Ezt a cukkini krémlevest készítsd el belőle! – Coloré

Sok cukkinid lesz idén? Ezt a cukkini krémlevest készítsd el belőle!

2022. 07. 23.

A cukkini rengeteg mindenhez használható: szendvicskrémbe, lángosba és grillezéshez is. Az egyik legjobb, ami történhet vele, ha cukkini krémlevest készítünk, ugyanis akár hidegen, akár melegen is fogyasztható, emellett pedig tápláló és kalóriaszegény.

A cukkini az uborkához hasonlóan hidratáló képességéről ismert, ezért a nyári időszakban kifejezetten javasolt a fogyasztása. Mivel 95%-a víz, emésztésünk egészségesebb lesz tőle, de vércukorszintünkre is jó hatással van. B6-, C- és K-vitamin tartalmának köszönhetően még vitaminokhoz is juttatja szervezetünket, mindezt úgy, hogy még finomat is eszünk!

Hozzávalók:

  • fél kg cukkini
  • 4 dl húsleves
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • fél dl étolaj
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 kisebb sárgarépa
  • őrölt bors
  • bazsalikom

Így készül a cukkini krémleves:

A hagymaféléket megtisztítom, majd apróra vágom őket. A sárgarépa végeit levágom, meghámozom és felkockázom. A cukkinivel is hasonlóképp teszek – ha puha a héja, nem szoktam meghámozni – és szintén kockákra vágom. Egy közepes méretű lábasban felhevítem az olajat, üvegesre párolom benne a vöröshagymát, majd az utolsó egy-két percre rádobom a fokhagymát is. Mehet rá a felvágott sárgarépa és cukkini, picit összeforgatom, majd a húslevest is hozzáöntöm. Ízesítem a bazsalikommal, és a Keveremkavarom ajánlása szerint egy kevés kakukkfűvel is megszórom. Ízlés szerint sót és őrölt borsot adok hozzá, lefedem és puhára főzöm a zöldségeket.

Ha készen vannak, krémesre turmixolom a levest, majd hozzáöntöm a főzőtejszínt és forralok rajta egyet.

Tálalásnál pirított kenyérkockákkal kínálom.

A cukkini krémleves hűtve is fogyasztható, ami a nyári forróságban ideális
A cukkini krémleves hűtve is fogyasztható, ami a nyári forróságban ideális / Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Szereted a cukkinit?

Cukkinivel a megszokott ételek is új ízt nyernek. Ha lecsóba főzzük, az ételünk sokkal tartalmasabb, vitamindúsabb és laktatóbb lesz.