Barion Pixel Kaméliaolaj: A japánok szépségelixírje – Coloré

Kaméliaolaj: A japánok szépségelixírje

2021. 02. 02.

A kaméliaolajat a kamélia virág magjából állítják elő, természetes antioxidánsokban gazdag, ezért kiváló haj- és testápoló.

A kaméliaolaj természetes antioxidánsokban gazdag, tartalmaz A-, B-, C- és E-vitamint, polifenolokat, az antioxidánsok pedig a leghasznosabb eszközeink a bőr öregedése elleni harcunkban.

Hidratál és véd

A kaméliaolaj hasznos társunk a bőr hidratálásában, emellett nem tömíti el a pólusokat, ami miatt pattanásos bőrűek is nyugodtan használhatják. Antioxidáns hatása lévén védi bőrünket a káros sugárzástól, így valamelyest védelmet nyújt az UV-sugárzás ellen is. Gyulladáscsökkentő hatása miatt ekcémásoknak is ajánlott, de csökkenti a bőrirritációt is. Az olajbázisú készítmények ráadásul mélyen a bőrben szívódnak fel, így mélyről táplálják a bőrt.

cream 4262816 640
Forrás: Pixabay

Erősíti a körmöket

A töredezett, lassan növő körmökre is áldásos a hatása. Segíti a körmök egészséges felépítését, használatával kevésbé lesz töredezett a körmünk és a növekedést is serkenti. Masszírozunk be naponta kétszer pár csepp olajat a körmeinkbe és a körülöttük lévő bőrbe.

Fényes, erős haj

A kaméliaolajat a hajápolás terén is régóta használják. Alkalmazásával erősebb, fényesebb lesz a hajunk, de segít a töredezett hajvégek regenerációjában is. A hajat is dúsabbá teszi, a fejbőrbe masszírozva egyéb vitaminokkal és fejbőr-ápoló termékekkel ugyanis segíti azok mélyebbre jutását és felszívódását.

Borítókép forrása: Pixabay