Barion Pixel Babicsek Bernát ügyében folyik tárgyalás – Megrázó pillanatok a tárgyalóteremben – Coloré

Babicsek Bernát ügyében folyik tárgyalás – Megrázó pillanatok a tárgyalóteremben

2024. 10. 25.

Babicsek Bernát 2021. szilveszter éjszakáján veszítette életét otthonában. Halálának körülményeit még tárgyalják, mely rendkívüli módon felzaklatja a gyászoló szülőket.

Babicsek Bernát halálának ügyében október 24-én zajlott a legutolsó tárgyalás, melynek során tanúkat is meghallgattak, amiről a Bors számolt be.

A vádlott, T. László mint elmondta, hogy nehezen bírja azt a sok hazugságot, amit róla állítanak a tragédia bekövetkezte óta. Elmondása szerint két-három hónapon keresztül páros szolgálatot teljesített, majd alkalmasnak vélték arra, hogy egyedül dolgozzon. Elmondta, hogy háromfélre riasztás létezik, és hogy nincs előírva, hogy bemenjen az ingatlanba.

Kétszer is becsöngettem a kaputelefonon, bementem az ingatlanra. Arra viszont van szabály, hogy az én testi épségemet veszélyezteti valami, vagy akadály van. Sár volt, ezért a másik irányból kerültem meg a házat. Láttam egy piros autót, majd hallottam, hogy valaki bent horkol. Felnéztem, láttam, hogy a kéményből jön a füst. Ilyenkor az ember mire gondol? Ez azt jelenti számomra, hogy alszik bent valaki, megy a fűtés és ott van a kocsija. Ilyenkor én nem megyek tovább. Jeleztem a diszpécsernek, aki a főnököm, hogy mi a helyzet. Itt szabotázsriasztás volt, szó nem volt arról, hogy valaki veszélyben van. A diszpécser elengedett, eljöttem. Később hallottam a kollégámtól, hogy mi történt. Engem akkor nem vádolt senki, és most, három évvel később itt állok. Nem értem, hazugság hazugság hátán.

Babicsek Bernátról díjat neveztek el / Kép forrása: Turay Ida Színház / Facebook
Babicsek Bernátról díjat neveztek el / Kép forrása: Turay Ida Színház / Facebook

Babicsek Bernát szüleinek reakciója

A meghallgatás öt órán keresztül tartott, melynek során az édesapa visszaidézte, hogy hogyan talált rá fiára. Babicsek Bernát édesanyja könnyeit hullajtva hallgatta a férjét, és ott nem szólalt meg, de a Borsnak így nyilatkozott:

Számomra nyilvánvaló, hogy a járőr nem tett meg mindent, hogy átvizsgálja az ingatlant. Rutinszerűen dolgozott, és most bújik a rutin mögé, hogy „mindig ezt szoktuk”, „így csináljuk”, „nem szokott baj lenni”. Még véletlenül sem érdekelte, hogy honnan jön a füst, Bernát miért horkol. Ha én bemegyek egy ingatlanba, nem tudom megállapítani, hogy mi a baj, de azt tudom, hogy a diszpécser nem éri őt utol, de hallom őt, hogy horkol, akkor azért bezörgök, és nem arra hivatkozom, hogy egy negyvenéves ember esetleg infarktust kap, ha felzargatom. Az a dolog, hogy ő azért nem zörgött be, mert fél, hogy intim helyzetben talál valakit, az egyszerűen nevetséges. De ha óriási horkolást hall, akkor az az illető biztos nem a barátnőjével foglalkozik.

Az anya szerint kegyeletsértő, hogy a tárgyalás során azon tanakodtak, hogy a fia mennyi alkoholt ivott halálának éjszakáján. Ők maguk is látták, hogy az aznap esti előadás után Bernát józan volt. Fél egykor búcsúztak el egymástól, ezért sem értik, hogy a jegyzőkönyvben az szerepelt, hogy a zenész alkoholos befolyásoltság alatt állt.

Soha nem volt az a típus, hogy most berúgok, alkoholista vagyok és akkor kötekszem, vagy bármi. A fiam nem volt alkoholista!

– nyilatkozta a gyászoló anya, aki elmondta, hogy nem megbosszulni szeretnék fiuk halálát, csupán azt szeretnék elérni, hogy a járőrt függesszék fel, hogy ne fordulhasson elő a jövőben ilyen tragédia.

Nyitókép forrása: