Barion Pixel Megszületett a Tompos Kátya Alapítvány – Ez lesz a küldetése – Coloré

Megszületett a Tompos Kátya Alapítvány – Ez lesz a küldetése

2024. 10. 22.

A Tompos Kátya Alapítvány nemes céllal jött létre.

Tompos Kátya halála megrázta az országot, hiszen rendkívül fiatal volt, tehetsége pedig vitathatatlan. A rák egy igen ritka és agresszív formájával diagnosztizálták, és bár évekig küzdött, végül 2024. májusában feladta a harcot.

Megható összefogás Tompos Kátyáért

A művészvilág és a nézők összefogtak, és pénzt gyűjtöttek a kezelésére, ám sajnos késő volt. Az összegyűlt pénz azonban jó helyre megy, hiszen megalakult a Tompos Kátya Alapítvány, melyet szerettei hoztak létre – írta meg a Bors. A lépéssel nemcsak a színésznő emléke előtt szeretnének tisztelegni, hanem fontos feladatot vállaltak, és ezzel Kátya utolsó kívánságát is teljesítik.

Tompos Kátyát a Farkasréti temetőben heleyezték örök nyugalomra / Kép forrása: RTL
Tompos Kátyát a Farkasréti temetőben helyezték örök nyugalomra / Kép forrása: RTL

Mint oldalukon írják:

Kedves Kátyát szerető barátok, ismerősök, művészetkedvelők, ismeretlen jótevők!

Kátya távozása betölthetetlen mély űrt hagyott bennünk, telve szomorúsággal, fájdalommal, gyásszal. Nem ennek a posztnak kellene napvilágot látnia ezen az oldalon. De akik közelebbről ismertétek Őt, tudjátok, hogy Kátya a legkevésbé sem szeretné, ha rá emlékezve keserűség töltene el minket. Családja és közeli barátai ezért összefogtak, és az elmúlt hónapokban létrehozták a Tompos Kátya Alapítványt. Kátya szerette volna megosztani a feléje megnyilvánuló, minden képzeletet felülmúló szeretetet és összefogást más, hozzá hasonlóan súlyos betegséggel küzdőkkel. Az alapítvány létrehozásakor ezért úgy döntöttünk, hogy az alapítvány elsődleges célkitűzése Kátya jótékonysági álmainak megvalósítása legyen. Emellett fájó szívvel, de fontos feladatunkként tesszük hozzá Kátya emlékének ápolását is.

A Tompos Kátya Alapítvány tehát megkezdi működését, az ehhez kapcsolódó eseményeket, híreket pedig ezen a csatornán tervezzük eljuttatni hozzátok. Tartsatok velünk ezen az úton, amelyen valahonnan, valahogyan, de bizonyosan Kátya is kísérni fog bennünket!

Nyitókép forrása: Wikipédia