Barion Pixel 5+1 szokás, amely az életed hosszát növelheti – Coloré

5+1 szokás, amely az életed hosszát növelheti

2024. 10. 10.

Az életünk minőségét sok minden befolyásolja, de egy jó részére saját magunk is hatással lehetünk és tehetünk azért, hogy minél tovább és minél egészségesebb módon éljük az életet. Hány szokást viszel a mindennapjaidba ennek érdekében?

A hétköznapokat meglehetősen nagy rutinnal bonyolítjuk le. Ez szükséges ahhoz, hogy minden zsírozottan működjön, időben odaérjünk a munkahelyünkre, a gyerekek az iskolába, óvodába stb. Csakhogy a szokásaink között lehetnek olyanok, hogy ártanak az egészségünknek és hosszú távon az életünk hosszából is lecsíphetnek. Mivel azonban ezek is erős berögzüléssel működnek, talán rá sem ismerünk annak kártékony hatására. Ebből is az következik, hogy nagyon sokat tehetünk magunkért.

5+1 szokás, az egészséges és hosszú életért

Egészséges táplálkozás

Szokás
Kép forrása: Getty Images

A kiegyensúlyozott és változatos étrend tartalmazzon olyan egészséges alapanyagokat, mint a zöldség, gyümölcs, teljes kiőrlésű gabona, egészséges zsírok, sovány fehérje. Az antioxidánsokban és vitaminokban gazdag ételek csökkenthetik a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát. Éppen emiatt kerülni szükséges a feldolgozott élelmiszereket