Barion Pixel Önvizsgálat? Egyszerűen hangzik, de hogyan vágj bele? – Videóval – Coloré

Önvizsgálat? Egyszerűen hangzik, de hogyan vágj bele? – Videóval

2024. 10. 04.

Nehéznek vagy bonyolultnak tűnhet valami, amiben nincs jártasságunk. A mell önvizsgálata nem olyan nagy ördöngösség, de nem árt jól csinálni saját magunk érdekében.

Az egészségünk fenntartása érdekében nagyon sok mindent tehetünk. Az egészséges étele fogyasztása, a rendszeres mozgás a test és lélek számára is meghatározó, de a szűrővizsgálatokon való részvétel is életet menthet. A nők körében az egyik legveszélyesebb mellrák szűrésében sokat segíthet a mammográfia és az önvizsgálat.

Önvizsgálat, de hogyan?

A saját magunkra figyelésbe az önvizsgálat is beletartozik, amely során a mell kézzel való áttapogatását jelenti. Nincs ebben semmi nehézség, ám mégsem mindegy, hogyan csináljuk.

Hazánkban a 45 és 65 év közötti hölgyeket hívják be automatikusan emlőszűrésre, ám a rák nem válogat és akár egészen fiatalon is jelentkezhet. Ennek érdekében már 20 éves kortól ajánlott havi rendszerességgel megtenni. A szavak helyett beszéljen erről egy szakember:

@nodokik

A mellrak az egyik leggyakoribb rosszindulatú daganat❗️szeretnél önvizsgálatot végezni, de nem tudod, hogyan? MENTSD EL EZT A VIDEÓT, az egyik leghasznosabb lesz!❤️🙏🏻 #legytajekozottmaradjbiztonsagban #emlodaganat #emlorak #mellrak #mellrakellen #onvizsgalat #nodokik #nődokik #nőgyogyasz #orvos #orvosvalaszol #nogyogyaszatiproblema #igyvegezd #emloonvizsgalat #emlo #emlok #nekedbe #nekedbelegyen #nekedbeakaromlatni #fyp #foryoupage

♬ Spark – Asti Fajriani

Néhány perces műveletről van szó, mégis akár életet is menthet. Ha eddig megúsztál minden problémát, de szeretnél felelősen cselekedni, akkor ezt a „gyakorlatot” illeszd be a havi rutinodba.

Nyitókép vizsgálat: Getty Images