Barion Pixel Helyes táplálkozás félegészség (X) – Coloré

Helyes táplálkozás félegészség (X)

2024. 09. 12.

Vagy még annál is több? Annyi biztos, hogy a helyes táplálkozásnak elévülhetetlen érdemei vannak szervezetünk egészségének megőrzésében, és ez kedvenc négylábúink esetében sincs másképp.

A Petfirstnél kapható macskaeledelek minőségi alapanyagokból készülnek, illetve speciális diétákhoz is megtalálhatjuk köztük az ideális terméket.

Hill’s Pet Nutrition

A Hill’s Pet Nutrition egy világszerte ismert és elismert, prémium állateledel-márka, ami különösen a speciális, diétás tápjairól ismert.

A vállalatot 1939-ben alapította Dr. Mark L. Morris állatorvos, aki az állati táplálkozás területén igazi úttörőnek számított. Morris hosszasan tanulmányozta, hogy hogyan hat az állatok egészségügyi állapotára az elfogyasztott étel, illetve a valamilyen betegségben szenvedő egyedek esetében az állapot javítását célozta meg a megfelelő tápanyagok bevitelével.

Morris először szerződést kötött a Hill Packing Companyvel, így nagy mennyiségben is megkezdődhetett az állatorvos által kifejlesztett tápok gyártása. Később a vállalat neve Hill’s Pet Nutrition lett.

Az alapító fia apja nyomdokaiba lépve folytatta azt, amit ő elkezdett. Megalkotta a márka állatgyógyászati problémákra kifejlesztett termékcsaládját.

Nemzetközi terjeszkedés

A nemzetközi terjeszkedés igazán csak a huszadik század második felében indult be. A 70-es években a vállalat már világszerte ismert volt. Termékei tudományos kutatások, és minőségi alapanyagok segítségével készültek, ami nagy elismertséget hozott a cégnek.

1976-ban a Colgate-Palmolive felvásárolta a Hill’s Pet Nutritiont, ami tovább segítette a márka nemzetközi terjeszkedését és hírnevének megteremtését. A termékpaletta ezután is folyamatosan bővült. A 80-as 90-es években számos állatgyógyászati, egészségügyi problémára fejlesztettek ki speciális tápokat, mint például az ízületi problémákra, az elhízásra, vagy éppen bőrbetegségekre.

A folyamatos fejlődés a mai napig a vállalat egyik alapelve. Emellett a gyártási folyamatok során is nagy hangsúlyt fektetnek a környezettudatosságra és a fenntarthatóságra.

Kérjük ki szakember véleményét!

A speciális diéták sok esetben hasznosak, illetve bizonyos helyzetekben szükségesek házi kedvenceink számára. Fontos ugyanakkor figyelembe venni, hogy a különleges étrendeket csak állatorvos vagy táplálkozási szakértő asszisztálása mellett szabad bevezetni és hosszú távon alkalmazni. Hiába vezérli a gazdit a legjobb szándék, hogy javítson a kutyus vagy cica egészségügyi állapotán, lehet, hogy egy nem megfelelően összeállított diétával többet árt, mint segít.

Még a szakemberek sem biztos, hogy minden esetben elsőre tökéletes étrendet tudnak összeállítani, így nagyon fontos a megfigyelési időszak. Ilyenkor a gyakori vizsgálatok, és az állat szervezetének reakcióira való odafigyelés kiemelt jelentőséggel bír.