Barion Pixel A kerítés határ a szomszédok között? Hogyan tartsunk fent jó viszonyt? – Coloré

A kerítés határ a szomszédok között? Hogyan tartsunk fent jó viszonyt?

2024. 09. 19.

Szerencsés vagy és jó szomszédság vesz körül? Nem mindenki mondhatja el magáról ugyanezt és a kerítés sem elegendő az elszigetelődéshez.

Nem kell az embernek ellenség, ha van szomszédja. Ha van olyan szomszédja, amelyik megkeseríti az életét. A legkisebb és semmitmondónak tűnő helyzet is kiválthat olyan háborút, amelynek megoldása a bíróságra vár.

Különböző ingerküszöb

Mindenki mást ítél elfogadhatónak, normálisnak. Ez olyan semmiségben is megnyilvánulhat, hogy más hangerőn szeretjük hallgatni a rádiót vagy a kedvenc dalunkat. Nincs ezzel semmi gond egészen addig, míg a szomszédunk nem veszi ezt zokon. Jobb esetben a tömblakás padlóján, mennyezetén, falán történő dörömbölés jelzi a nem tetszést. Mások azonban azonnal az ajtónak feszülnek és erélyes kopogással kívánják a lakót kicsalogatni, hogy elmondhassák mennyire nem helyesen viselkedik. Legjobb esetben a zene halkul, a kedélyek csitulnak.

Szomszéd
Sokak számára ismerős jelenet lehet ez / Kép forrása: Getty Images

Nézd meg ki mellé költözöl?!

Nem tudjuk meghatározni mások stílusát és befolyásolásukra sincs sok lehetőségünk. Főleg, ha a környezetünkben élő, de csak szomszédi viszonyt ápolunk egymással.

Amikor új helyre költözünk, megnézzük, hogy milyen körülmények várnak ránk, de nem látunk bele az új személyek életébe, szívébe és lelkébe. Sokkal fontosabb tényezőnek számít a rendezettség, a távolságok, a környezet és még sorolhatnánk.

Ám, de lakva ismerjük meg egymást. A szomszédokkal ugyan nem kell egy háztartást vezetnünk, de ez az együttélés sem mindig egyszerű. Olykor tényleg apróságok válthatják ki a konfliktust.

@moveltv

Amerikába Jöttem – Jó reggelt szomszèdaim! Legújabb filmek ès sorozatok a royaltv-movel.eu oldalon! Nèzd meg te is Pròbàld ki Ingyen! #film #movie #cinema #movies #royaltvmovel #előzetes #amerikábajöttem #eddymurphy

♬ eredeti hang – MovelTv