Barion Pixel Kire bízzuk a fémmegmunkálási feladatokat? (X) – Coloré

Kire bízzuk a fémmegmunkálási feladatokat? (X)

2024. 09. 07.

Fémmegmunkálásra az ipar számos területén szükség van. Az építőipartól kezdve az autóiparon át egészen a gyártóiparig. Ezért is fontos, hogy a különböző alkatrészek, elemek előállításához a legjobb partnert találjuk meg. Ma már szerencsére egyszerűen megtalálhatjuk a megfelelő szakembert.

Innovatív berendezések használata

A fémmegmunkálás, hegesztés és lemezhajlítás során számos gépre lesz szükség. Ezek közé tartozik a lézervágó, az egyengetőgép, a CNC eszterga, de a megfelelő informatikai háttér is elengedhetetlen. A Jura-Plussz a forgácsolás mellett számos más műveletben tud még segíteni. A minőségi végeredmény eléréséhez olyan gépekre van szükség, mint az 5000 W teljesítményű Trumpf lézervágó gép, vagy éppen az ARKU egyengetőgép. Természetesen az innovatív berendezések mellett fontos, hogy olyan szolgáltatót találjunk, ami a vevői rendelésekhez, igényekhez képes rugalmasan alkalmazkodni.

A fémmegmunkálás során a szabványok, előírások betartása is kulcsfontosságú. Ma már találhatunk olyan szakembert, aki teljesíti az ISO/IATF 16 949 által megkövetelt minőséget, illetve az ISO 14 001-nek megfelelő környezetközpontú magatartást. A kisebb és nagyobb projekteknél is fontos, hogy kedvező legyen a vállalási ár, az ár-érték arány és stabil pénzügyi helyzetben legyen az adott vállalkozás. Különösen kellemetlen tud lenni egy nagyobb beruházásnál, ha menet közben, még a munkálatok befejezése előtt lehúzza a rolót a fémmegmunkálással foglalkozó szolgáltató.

Az infrastrukturális bővülési lehetőségek is fontos szerepet játszanak, mivel az azt jelenti, hogy a vállalkozás fel van készülve a technológiai újdonságok alkalmazására, az új módszerek kipróbálására és tökéletesítésére.

A technológia szerepe a fémmegmunkálásban

Folyamatosan jelennek meg az új módszerek, vagy a már meglévő technológia finomítása. Amelyik cég ezt nem képes elsajátítani, alkalmazni a mindennapokban, az egyértelműen lemarad a versenyben. Megrendelőként ezért is kell olyan szolgáltatót keresni, amelyik tudja folyamatosan tartani a lépést a piaci újdonságokkal és igényekkel. A szerszámgyártásban, hőkezelésben, fémmegmunkálásban és az autóiparban elengedhetetlen az állandó fejlődés.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő szakembert?

A leghatékonyabb, amit tehetünk, hogy minél több ajánlatot kérünk be az adott projektre. Érdemes elkerülni azt a hibát, hogy csak a költségek alapján hasonlítjuk össze őket. Nem a legolcsóbb megoldást kell keresni, hanem azt, amelyik a legjobb végeredményt biztosítja számunkra.

A ló túloldalára se kell átesni, nem a legdrágább lesz mindig a legkedvezőbb választás. Figyelni kell az alkalmazott technológiára, az ígért határidőkre, az ár-érték arányra, valamint a végeredmény minőségére is. Ma már egyszerűen megtalálhatjuk a megfelelő partnert a feladatra.