Barion Pixel Tinitippek az iskolai sminkhez – Coloré

Tinitippek az iskolai sminkhez

2024. 10. 12.

Iskola és minkelés egy mondaton belül? Miért ne?! A tiltást inkább felbujtásként értelmezik a lázadó tinik, ezért inkább a visszafogott sminkelésre kell őket megtanítani.

A megjelenés az igényességünk egyik fokmérője. Ez alatt nemcsak a divatlapnak megfelelő, a legújabb trendet képviselő outfit értendő, hanem a rendezettség, az összhang. A külsőségek világával a tinik hamar szembesülnek és ehhez igazodva igyekeznek megjelenésüket is igazítani. A lányok amúgy is ideje korán nagyobb érdeklődést mutatnak a sminkelés iránt, így már kislányként is gyakorta megfordulhat a kezükben a rúzs és egyéb eszközök. Mire tinikorba kerülnek, a make-up ugyanolyan rutinná válhat számukra, mint a fogmosás. Ám az iskolában a házirend szabályozza a megjelenést. Ebbe a túlzott smink nem fér bele. Ez azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy minden mellőzni és nélkülözni kellene.

Tini smink az iskolába
Kép forrása: Getty Images

Összeegyeztetett szépség

Már hogyne akarná a kamasz jobban érezni magát a bőrében? Pláne, ha iskolába, a saját korosztálya körében kell lennie?! Ebben az érzékeny időszakban hatnak rájuk az influenszerek, a hírességek, az idősebb nők sminkjei is arra ösztönzik a diáklányokat, hogy a smink fegyver, amelyet érdemes használni, ám azt az oktatási intézménnyel össze kell hangolni. Ezt úgy kell megvalósítani, hogy magabiztosságot is adjon, fedje a kritikus részeket és kiemelje az erényeket, de ne lépje át az iskolai kereteket.