Barion Pixel Megható vallomás – Robin Williams filmbéli gyermekének beszélt depressziójáról – Coloré

Megható vallomás – Robin Williams filmbéli gyermekének beszélt depressziójáról

2024. 05. 29.

A Mrs. Doubtfire gyereksztárja Robin Williamsre emlékezett, aki sokat segített neki a forgatások során, mégpedig a mentális egészsége szempontjából.

A Mrs. Doubtfire a legkultikusabb filmek egyike, és habár már Robin Willliams már nem lehetett jelen a film harmincadik évfordulóján, a gyermekeit alakító színészek a mai napig szívesen találkoznak egymással. A legnagyobb gyermekét, Lydiát alakító Lisa Jakub saját, a veteránokat megsegítő szervezte kapcsán beszélt filmbéli édesapjáról, Robin Williamsről.

Nagyon sokan mondták nekem, hogy Robin is sokat foglalkozott a veteránokkal, és hogy a produkciós stábok mindig helyi veteránokat alkalmaztak háttérszínészként a forgatásokon, amiről én nem tudtam, amikor vele dolgoztam… szeretem, hogy ez is közös bennünk.

Robin Williams a Mrs. Doubtfire-ben

A színésznő örömmel emlékszik vissza Robin Williamsre, aki sosem titkolta, hogy mentális egészsége nem a legjobb, és az akkor még fiatal lányt is arra biztatta, hogy ne rejtegesse a rossz érzéseit, mert nem szörnyszülött attól, hogy nem úgy érez, mint mások. Lisa Jakub szerint a legendás színész csodálatos ember volt, és nem lehet elég hálás, hogy vele dolgozhatott.

Ő volt valószínűleg az egyik első ember, aki tényleg szuperőszintén beszélt velem a mentális egészségről. Beszélt nekem a küzdelmeiről és azokról a dolgokról, amiken keresztülment. És ez volt az első alkalom, hogy úgy éreztem: ,,ó, nem vagyok szörnyszülött. Nem kell titkolnom magamról. Ez csak egy olyan dolog, amivel néhányunknak meg kell küzdenie.”

A színésznek hatalmas szíve volt, és nemcsak így segített a lánynak. Amikor a színésznőt kitették az iskolából azért, mert nem tudott bejárni a forgatások miatt, Williams levelet írt az igazgatónak, kérve, hogy vegyék vissza Lisát. Az iskola igazgatója megkapta a levelet, és bekeretezve kitette a falára, de nem vette vissza az iskolába a kislányt.

Robin Williams mindent megtette a filmbéli gyermekeiért, hogy boldogabbak legyenek / Kép forrása: Imdb
Robin Williams mindent megtette a filmbéli gyermekeiért, hogy boldogabbak legyenek / Kép forrása: Imdb

A Mrs. Doubtfire-ben Robin Williams egy elvált apát alakít, aki nem láthatja a gyermekeit, ezért úgy dönt, hogy nőnek öltözve házvezetőnek áll, hogy így dolgozhasson a volt feleségének, és ekképp minél több időt tölthessen a gyermekeivel.

Forrás: Variety.

Nyitókép forrása: Getty Images