Barackot a tacoba!
A lédús őszibarack szinte mindenki kedvenc gyümölcse a nyári és a koraőszi időszakban. A zamatos, édes barack nem csak nyersen fogyasztva finom, de kiválóan illik akár sós ízvilágú főételekbe is. Az Európai Friss Csapat barack salsás tacoja mexikói ízeket idéz és pikáns aromáival bármikor feldobja a családi estéket.
Hozzávalók 4 személyre:
A tacohoz:
- 50 dkg csirkemellfilé
- ½ teáskanál só
- ¼ teáskanál őrölt bors
- ½ teáskanál római kömény
- ½ teáskanál őrölt paprika
- 1 kápia paprika
- 2 csöves kukorica
- 6-8 puha tortilla
- 10 dkg reszelt sajt
- 2 citrom vagy lime
- Petrezselyem vagy koriander a tálaláshoz
A salsához:
- 2 érett barack
- 1 nagyobb paradicsom
- ½ zöld csili (jalapeno) paprika vékonyan felszeletelve
- 1 lime leve
- só és frissen őrölt bors
Kísérletezz az ízekkel, klikkelj a teljes receptért!
http://frutti-veggi.hu/2021/09/13/nyari-taco-grillezett-barack-salsaval/
Recept: Havas Dóra/ Lilafüge