Dobd fel a lecsót!
Frissen, sütve, főzve, töltve… Nyár végén még bőségesen teremnek a zöldségfélék, ezért még inkább előtérbe kerülnek a paprikából, paradicsomból és cukkíniből készült fogások. Köztük a nagy kedvenc, a lecsó is, amit érdemes akár más zöldségekkel is kombinálni, így együtt tartalmas főétel készülhet belőlük. Az Európai Friss Csapat program tippje: cukkinicsónakba töltve még a gyerekek is szívesen megkóstolják a lecsót!
Hozzávalók 2 fő részére:
- 350 g paradicsommártás
- 3 db cukkini
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 kis fej salottahagyma
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 db sárga kaliforniai paprika
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 1 kis csokor kakukkfű
- 1 kis csokor snidling
- 1 kis csokor bazsalikom
- 35 g olívaolaj
- 4 g finom só
- 50 g bulgur
- néhány szál újhagyma
- frissen őrölt bors ízlés szerint
A teljes receptért kattints ide: https://frutti-veggi.hu/2022/03/31/lecsos-cukkinicsonak/
Recept: Bernáth József