Barion Pixel Tetszett a Bridgerton? Íme öt sorozat, ami szintén érdekelhet! – Coloré

Tetszett a Bridgerton? Íme öt sorozat, ami szintén érdekelhet!

2021. 01. 29.

A Netflixen eddig 82 millióan látták az angol arisztokráciáról szóló fikciós – romantikus sorozatot a Bridgerton családról.

a bridgerton család
Forrás: YouTube

A sikert és népszerűséget látva a gyártó már be is rendelte a második évadot, amire természetesen várnunk kell majd, legkorábban 2022-ben kattinthatunk a lejátszás gombra.

Ha már te is ledaráltad, és alig várod a folytatást, akkor neked hoztuk ezt az öt sorozatot, amelyeket nagy valószínűséggel szeretni fogsz – reméljük, legalább annyira, mint Simon Daphne-t.

Gossip Girl

Gossip girl
Forrás: YouTube

A 2007 és 2012 között forgatott sorozat kulcseleme a rejtélyes idegen, akinek kiléte ismeretlen, ő viszont úgy tűnik, mindenkiről tud mindent. A Bridgerton alkotói minden valószínűség szerint ihletet meríthettek a Gossip Girlből, hiszen abban is pontosan így megvan ez a szál. Csak épp a dráma, romantika és intrika nem az 1800-as évek Angliájában, hanem a kétezres évek New Yorkjában kapott helyet, ahol a legazdagabbak gyermekei nehezítik meg egymás életét évadról évadra.

Nagy Katalin – A kezdetek

Nagy Katalin - A kezdetek
Forrás: YouTube

A 18. század Oroszországában is hasonlóan sok drámát és szerelmi csalódást kellett átélniük az arisztokratáknak, mint a Bridgerton családnak. Az országba érkező fiatal Katalin épp készül hozzámenni Péter cárhoz, de nem minden úgy alakul, mint ahogy a romantikus lelkű fiatal lány várta.

Downton Abbey

Downton Abbey
Forrás: YouTube

Az elmúlt évek sikersorozatai közé tartozik a Downton Abbey is, melyből két éve még mozifilm is készült. A szintén angol földön, de egy évszázaddal később játszódó kosztümös drámában egy nagybirtok lakóinak és szolgálóinak életét követhetjük figyelemmel. Maggie Smith alakítja az özvegy grófnét, és már csak az ő csípős megjegyzései miatt megéri figyelemmel követni a sorozatot.

Outlander

Outlander
Forrás: YouTube

Időutazásos sztorival kezdődik és természetesen egy szerelmi szállal folytatódik az Outlander, amelyben a főszereplő Claire már az első évad elején rejtélyes módon visszakerül kétszáz évvel korábbra. A másik fő karaktert pedig az a Sam Heughan alakítja, akit a Kém, aki dobott engem-ben is láthattunk.

Büszkeség és balítélet

Büszkeség és balítélet
Forrás: YouTube

Ha szereted a klasszikus regényfeldolgozásokat, akkor Jane Austen művének 1995-ös adaptációja is kedvedre való lesz (pedig készült belőle jó pár). A BBC korhű ruhákkal teli minisorozatában Colin Firth alakította Mr. Darcy-t – mi ez, ha nem pluszpont?