Barion Pixel Gyilkosság, pedofília és vérfertőzés – Kortárs drámában mutatkozott be a Radnóti színház főigazgatója, Kováts Adél – Coloré

Gyilkosság, pedofília és vérfertőzés – Kortárs drámában mutatkozott be a Radnóti színház főigazgatója, Kováts Adél

2024. 03. 04.

Az apagyilkos Odipusz történetét gondolták újra a Radnóti színházban.

Az apagyilkos Odipusz történetét gondolták újra a Radnóti színházban.

Gyilkosság, pedofília és vérfertőzés az ókori Görögországban – Szophoklész Oidipusz című művének modernizált változatát mutatták be a Radnóti Színházban március 3-án. A darabot Robert Icke kortárs angol szerző írta Szophoklész drámája nyomán. A Radnótiban Szikszai Rémusz rendezésben mutatták be az Oidipuszt, amelynek két főszereplője Pál András és Kováts Adél. A darab címszereplője egy politikus, aki két év kampányt követően úgy néz ki, hogy megnyeri a választást. Ám ekkor minden a feje tetejére áll és Oidipusznak előtérbe kerül a múltja. A főszereplő végig az igazságot keresi és meg is akarja találni, ez okozza végül a bukását.

417502649 802040451954398 6718167087598857728 N
forrás: Radnóti Miklós Színház

A választás estéjén játszódó színdarabban egy ambiciózus, ereje teljében lévő férfi a győzelem kapujában szembesül vele, hogy semmi sem az, aminek látszik – sem a közéletben, sem a magánéletben. A görög mitológia talán legismertebb lélektani krimijének újragondolása Oidipusz és Jokaszté mindent felülíró és meghatározó szerelmét állítja fókuszba. Kettejüknek „egy a millióhoz esélyben” született kapcsolata mindenen átsegítette őket, egészen mostanáig. Ebben a nagyon modern thrillerben a politikai játszmák, hatalmi visszaélések, családi konfliktusok útvesztőjében az igazságot kereső Oidipusz, akinek mindene megvolt, néhány óra leforgása alatt mindent elveszít. 

418799578 802040365287740 8802677719033012866 N
forrás: Radnóti Miklós Színház

Kováts Adél Jokasztét alakítja a színdarabban

Kováts Adél az Oidipusz című darabban Jokasztét alakítja, akinek az életében nem a gyerekei, hanem a férje a legfontosabb. A darabban Pál András és Kováts Adél mellett László Zsolt, Martin Márta, Schneider Zoltán, Berényi Nóra Blanka, Bálint András, Kozma Veronika, Kuttner Bálint, Major Erik, Gazsó György, Szikszai Gáspár és Varga Frigyes játszik. Az előadás dramaturgja Hárs Anna és Szikszai Rémusz, díszlettervezője Zöldy Z Gergely, jelmeztervezője Szelei Mónika.