Barion Pixel Daniel Craig után a 007: a franchise producerei a következő James Bondról nyilatkoztak – Coloré

Daniel Craig után a 007: a franchise producerei a következő James Bondról nyilatkoztak

2022. 09. 27.

A James Bond-franchise vezető producerei a The Hollywood Reporternek nyilatkoztak a filmsorozat jövőjéről.

Daniel Craig tavaly öltötte fel ötödszörre, és ezzel utoljára a 007-es ügynök, James Bond szerepét, de már jóval utolsó munkája előtt megindultak a találgatások, hogy vajon ki veszi át tőle a stafétát. A rajongóknál Henry Cavill és Idris Elba is szóba jöttek, amikor a szuperkém jövőbeni megformálásáról volt szó, de a végleges döntés még várat magára. 

Barbara Broccoli és Michael G. Wilson, a James Bond franchise vezető producerei (akik egyébként féltestvérek), 1995-ben édesapjuktól vették át a gyártásért felelős Eon Productions vezetését. A The Hollywood Reporternek adott interjújukban többek között arról beszéltek, hogy milyen szempontok alapján döntenek majd a következő Bondról, és vajon láthatjuk-e valaha az ügynököt a tévéképernyőkön.

James Bond
Barbara Broccoli és Michael G Wilson producerek egy gálaesten. Forrás: Northfoto

Broccoli: “Kislány korom óta mindent áthatott Bond. Amikor édesapám (Albert Romolo Broccoli) 1995-ben megkért, hogy vegyük át a GoldenEye munkálatait, nagyon bízott bennünk. Azt a fajta szenvedélyt oltotta belénk, amit a filmkészítés és különösen a széria iránt érzett. Azt hiszem, a szorongást az okozta, hogy megfeleljek mindennek, ami korábban történt.

Hogy csökkent-e ez a szorongás azóta? Ahogy Broccoli fogalmaz, nagyon nagyra értékelik a rajongókat, és azokat, akik elmennek megnézni a filmeket, ezért nem akarják őket cserbenhagyni. Így az ember mindent megtesz, hogy a lehető legjobb filmet készítse, aztán csak reménykedik, hogy jól csinálja. 

Mivel James Bond az angol királynő szolgálatában kémkedett mindig is, a riporterben felmerült a kérdés, hogy II. Erzsébet távozása mit jelent vajon a franchise-ra nézve. Broccoli így fogalmazott: “Bond eddig a királynőt és az országot szolgálta, most a királyt és az országot fogja. Mindig is hűséges alattvalója volt a brit kormánynak.” Wilson hozzátette, hogy a királynő egész életében nagy támogatója volt a Bond-filmeknek, csakúgy, mint a teljes család. 

1964 Goldfinger Movie Set
Sean Connery volt az első James Bond. Forrás: Northfoto

Érkezik-e az új James Bond?

A Bondot megformáló új színészről szóló spekulációkról is szó esett a beszélgetés során. Ahogy az előzőekben, úgy most sem egy filmre castingolnak, hanem olyan valakit keresnek, aki legalább egy évtizeden át játssza majd a kémet, ha nem tovább. “Ez egy nagy döntés, és még a közelében sem járunk annak, hogy meghozzuk” – mondta Broccoli.

Egyértelmű, hogy kell egy (vagy több) főgonosz is a sztoriba, ezzel kapcsolatban azt nyilatkozták a producerek, hogy a jelen társadalmi változásaira is odafigyelnek. Amikor leülnek az írókkal és azon gondolkoznak, hogy ki a Bond-gonosz, azt is átbeszélik, hogy mitől fél ma leginkább a világ. Az is fontos számukra, hogy mindig kétoldali veszély legyen a történetben, egy globális és egy személyes krízis, utóbbival a kém magánéletére koncentrálnak.

A producerpáros arról is beszélt, hogy mit kell átgondolniuk azoknak a színészeknek, akik Bondok szeretnének lenni? “Minden színésznek el kell gondolkodnia azon, hogyan változtatná meg az életét a szerep. Daniel határozottan vonakodott, amikor először megkerestük őt, és ugyan megváltozott az élete, de ő nem. Ugyanaz a csodálatos ember volt az elején, mint most. Ennek az elköteleződésnek nagyon sok különböző eleme van, de az időbeni kötöttség nyom a legtöbbet a latban, és nem mindenki hajlandó erre.” – mondta Broccoli. A beszélgetés végén pedig szó esett arról is, hogy vajon láthatjuk-e valaha sorozat formájában, a tévéképernyőinken a 007-es ügynököt. “Eddig ellenálltunk neki. Évekkel ezelőtt készítettünk egy gyerekeknek szóló animációs kiadást, de mindent másnak ellenálltunk, mert szeretünk teljes erőbedobással a mozifilmjeinkre koncentrálni.” Úgy tűnik, ez nem egy határozott nem.

Az Ian Fleming által 1953-ben megalkotott regénykarakter, James Bond, 1962-ben jelent meg először a filmvásznon Sean Connery képében. Hét színész játszotta el a szuperkémet az elmúlt hatvan év során, összesen huszonöt moziban. A legutolsó (Nincs idő meghalni) tavaly jelent meg a mozikban, a rajongók pedig tűkön ülve várják, ki lesz Daniel Craig utódja.

Borítókép forrása: Northfoto
Forrás: ITT