Barion Pixel Irány a mozi – Ezeket a premiereket várjuk a következő hónapokban – Coloré

Irány a mozi – Ezeket a premiereket várjuk a következő hónapokban

2021. 09. 23.

A borongós, hűvös őszi esték elől akár a filmszínházakba is menekülhetünk izgulni, rettegni vagy nevetni.

Ismét fellendülni látszik a mozik látogatottsága, bár a koronavírus nyakunkon lévő negyedik hulláma lehet, hogy negatívan fogja ezt befolyásolni. Ha azonban nem számíthatunk érdemi lezárásokra – vagy csak azokat fogja érinteni, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal – akkor rengeteg film közül válogathatunk majd. Míg a korábbi évekhez képest az őszi időszakban heti 3-4 premierrel számoltak a forgalmazók, a járvány miatti csúszások, forgatás leállások eredménye az lett, hogy idén akár 6-7 premierdátum is egybeeshet. De ez nekünk, mozirajongóknak csak jó, lássuk is, mire számíthatunk év végéig.

A sci-fi és akciófilmek kedvelőinek

Nouvelle Photo Du Film "ghostbusters : Afterlife" ***exclusive***
Forrás: Northfoto

Egy hét van csak hátra Daniel Craig utolsó 007-es kalandjáig, a sokszor elhalasztott Nincs idő meghalnival búcsúzik ugyanis a színész James Bond karakterétől. Az angolul No Time To Die címet viselő mozit szeptember 30-ától nézhetjük meg szélesvásznon. Októberben érkezik az utóbbi évek egyik legjobban várt remake-je, a Dűne, mely forgatókönyve egy 1965-ös regényen alapszik, és amiből több, mint harminc éve David Lynch már forgatott egy filmet. A mostani alkotást Denis Villeneuve rendező jegyzi, és olyan sztárok kaptak benne szerepet, mint Timothée Chalamet, Zendaya, Oscar Isaacs, Jason Momoa, Rebecca Ferguson, Stellan Skarsgaard, Dave Bautista vagy épp Josh Brolin. A Földön kívüli bolygókon játszódó kalandfilm előzetese pazar látványvilágot és akciódús sztorit ígér nézőinek, de nem kell már sokat várni, hogy bebizonyosodjon, tényleg jó lesz-e. A Dűnével egy napon, október 21-én debütál majd A briliáns csel címet viselő spanyol akcióthriller, melyben Freddie Highmore, Famke Janssen, Liam Cunningham, és Sam Riley is feltűnik majd. A történet szerint „egy csapat leleményes tolvaj a Spanyol Központi Bank kirablását tűzi ki céljául. A lehetetlennek tűnő küldetést az teszi még izgalmasabbá, hogy a foci világbajnokság ideje alatt kísérlik meg végrehajtani a briliáns cselt”. Novemberben harminchat év után folytatódik minden idők legikonikusabb kísértetüldözős filmje, a Szellemirtók. A tizennyolcadikán mozikba kerülő Szellemirtók: Örökség az első filmhez kapcsolódik, feltűnnek majd benne eredeti szereplők is és persze az újak között nem egy feltörekvő színészpalánta lesz – például Finn Wolfhard és Mckenna Grace. Karácsonykor vagy a két ünnep között két film is a mozik közelébe csábíthat minket, ugyanis Kingsman filmsorozat előzménye, a King’s Man: A kezdetek ekkor érkezik, és ne felejtsük el, hogy Keanu Reeves is újra magára ölti majd Neo karakterét a várva várt Mátrix 4 kedvéért.

Képregényrajongóknak

2019 Spider Man: Far From Home Movie Set
Forrás: Northfoto

A tavalyi év rengeteg produkciót elkaszált, vagy csak parkolópályára tett, ezért alakult úgy, hogy 2021-ben négy Marvel-sorozatot és négy filmet is kaptak/kapnak a rajongók. A mozik közül még várni kell a november elején debütáló Örökkévalókra, amelyben többek között Angelina Jolie és Salma Hayek is szuperhőssé avanzsált, illetve decemberben érkezik a harmadik Tom Holland-féle Pókember-film, a Nincs hazaút. Miután az előző film végén lelepleződött kiléte, és a világ megtudta, hogy ki valójában Pókember, Peternek alaposan felfordul az élete – vajon Dr. Strange segít majd a helyzetén, vagy elszabadít valami visszafordíthatatlant? Ugyan nem a Marvel Filmes Univerzum része, de azonos képregényből készült, így ide sorolható a Venom 2 – Vérontó is, amiben Tom Hardynak és szimbiótájának Woody Harrelson gonoszával kell majd szembeszállnia.

Kicsiknek és nagyoknak

2018 Hotel Transylvania 3: Summer Vacation Movie Set
Forrás: Northfoto

A családosokat sem hagyta cserben a szakma, négy animációs/rajzfilmet is tartogat az ősz, október elején mindjárt érkezik a 2019-es Addams Family – A galád család folytatása. Október végén a Hotel Translvania negyedik része, a Hotel Transylvania – Transzformánia debütál majd, ahol utoljára láthatjuk majd Vlad Tepest, Mavist és a többieket. November 25-én érkezik a Disney Encanto nevet viselő meséje, ami a Casa Madrigalban játszódik, ahol „mindenki kivételes, fantasztikus, és varázslatos”, kivéve főszereplőnket, Mirabelt. Neki a többi gyerekkel és felnőttel ellentétben nincs különleges képessége. December másodikán pedig jön az Énekelj! második része, melyben Buster Moon és csapata tovább menetel az álmaiért.

A borzongásra vágyóknak

'halloween: Resurrection' By Rick Rosenthal, Usa, 2002.
Forrás: Northfoto

Ha ősz, akkor jöhetnek a horrorok, nemde? A műfajt kedvelőknek október 21-én újra találkozójuk lehet Michael Myerssel a Gyilkos Halloweenban, ami a Halloween-franchise tizenkettedik (!) része lesz, és a 2018-as film után veszi majd fel a fonalat. A hónap azonban egy magyar premiert is tartogat, méghozzá az első igazi hazai horrorfilmnek ígért Post Mortemet, ami már számos elismerést begyűjtött külföldön. A főszereplő, Klem Viktor az első világháború után halottfotósként dolgozik, és a falvakat járja, hogy egy utolsó képet készítsen a elhunytakról családjuk körében – azonban gondolhatjuk, hogy ez a foglalkozás nem igazán hoz magával napsütéses, boldog napokat. November elsején az Utolsó éjszaka a Sohóban jön majd, Edgar Wright rendezésében és a főszerepben Anya-Taylor Joyjal, Thomasin Mckenzievel és Matt Smith-szel. A divattervezésért élő lány valahogyan képes belépni a hatvanas évekbe, ami azonban nem olyan mesés, mint amilyennek elsőre gondolnánk. Ez a film azért is különleges, mert a 2020-ban elhunyt Diana Rigg (Trónok harca) utolsó munkája volt.

Ide nekünk a drámát

2021 Spencer Movie Set
Forrás: Northfoto

Idén ünnepelte volna hatvanadik születésnapját a Szívek királynője, Lady Diana Spencer, így nem csoda, hogy megszaporodtak az életét feldolgozó alkotások. Nemcsak a Korona című sorozat, hanem dokumentumfilmek sora is foglalkozik az egykori hercegnével, és Kristen Stewart főszereplésével leforgatták a Spencer címet viselő mozit is, ami a Károllyal való házasságának utolsó éveit öleli majd fel. Amióta a legelső fotó kikerült a forgatásról, azóta tartja lázban a fél világot az Adam Driver és Lady Gaga párosával fémjelzett Gucci-ház. A divatmágnásról és egykori feleségéről szóló dráma november végén jelenik majd meg a mozikban, és Maurizio Gucci valamint Patrizia Reggiani kapcsolatát, a divatház tündöklését és lejtmenetét mutatja majd be. A szárnyas fejvadász rendezője, Ridley Scott új filmje is idén ősszel, október 14-én debütál majd, és Az utolsó párbaj címet kapta, és tele lesz nagy nevekkel. Adam Driver, Matt Damon, Ben Affleck, és Jodie Comer mozija Franciaország utolsó, bíróság által is elismert párbajának igaz történetét majd el.