Barion Pixel Balázs Andi megható felhívása: egy színházjegy árával segíthetsz a rákbeteg Tompos Kátyán – Coloré

Balázs Andi megható felhívása: egy színházjegy árával segíthetsz a rákbeteg Tompos Kátyán

2024. 05. 14.

Tompos Kátya betegsége megmozgatta a színésztársadalmat: a Karinthy Színház egy egész este bevételét ajánlotta fel a gyógykezelésre, így akár mi is segíthetünk a színésznőnek!

Tompos Kátya rákbetegsége megrázta a színésztársadalmat éppúgy, mint a nézőket. Balázs Andi, a Karinthy Színház színművésze megható felhívást osztott meg Instagram-oldalán, mely szerint a június 13-i A bűvös szék című előadás teljes bevételét felajánlják Kátyának.

Egy este lesz ez a színésznőért, akiért úgy kollégái, mint a nézők tehetnek: míg kollégái a színpadon játszanak, a nézők a jegyek árával támogathatják a Fábián Juli Emlékalapítványt, ami Kátya gyógyulására fogja fordítani a befolyt összeget.

Tompos Kátya drámája

A színésznő két éve küzd a rettegett kórral, és mint Hrutka Róberttől kiderült, nem egy bizonyos helyen van a daganat, hanem az egész testben, így a kemoterápia és a sugárkezelés nem opció. Külföldön létezik egy kezelés, amely az immunrendszer megsegítésével győzheti le a rákot, ám rendkívül drága, és habár a színésznő szerette volna maga megoldani bajt, immáron tartalékai kiürültek. Kátya jelenleg Németországban tartózkodik, és két kezelésen átesett, a folytatáshoz azonban pénzre van szükség. A Centrál Színház felhívása számos színház- és emberszeretőt megmozgatott, és a Karinthy Színház gesztusa újabb láncreakciót indíthat el a színházak között, így biztosítva Kátya számára a lehetőséget, hogy visszatérhessen a színpadra.

Tompos Kátyáért több színész és intézmény is összefogott / Kép forrása: Szegedi Nemzeti Színház
Tompos Kátyáért több színész és intézmény is összefogott / Kép forrása: Szegedi Nemzeti Színház

Ezt segíti elő a Szegedi Nemzeti Színház jótékonysági gálája is, ami több, országszerte ismert színésszel és énekessel próbálja segíteni Kátya ügyét.

További részletek az eseményről itt olvashatóak, a Karinthy Színházba pedig itt válthatunk jegyet.

Nyitókép forrása: Budapest Film