Barion Pixel 6 hazugság, amikkel a romantikus filmek megtévesztenek mindenkit – Coloré

6 hazugság, amikkel a romantikus filmek megtévesztenek mindenkit

2021. 03. 31.

Néha mindenki szeretne egy kicsit egy romantikus vígjáték szereplőjeként élni, de azért nem érdemes mindent elhinni nekik.

Akármennyire is imádjuk a romantikus filmeket, muszáj belátnunk, hogy bizony igencsak kevés az igazságtartlamuk. Nem csak arra gondolunk, hogy New Yorkban a filmek szerint egy négyzetméterre 200 tökéletes férfi jut, és hogy minden munkahelyen legalább egy, de inkább két sármos pasi flangál, a csajoknak pedig naponta új szett ruhájuk van, amit kétszer sosem vesznek fel, hanem arra, hogy szinte minden történés totál életszerűtlen.

Nézzük csak, melyek a legnagyobb hazugságok a romkomokban!

A pénz nem akadály

25 éves korod környékén teljesen alap, hogy portaszolgálatos lakásban laksz, minden nap tele van a hűtőd friss kajákkal, és sosem kell gondolkoznod azon, hogy mire költesz – hazudja minden egyes csajos film.

Micsoda meló!

Minden női karakter női magazinoknál dolgozik, esetleg stylist, vagy önmegvalósító író. A munkájuk magazinszerkesztőként vagy íróként sem áll semmi másból, mint emailek írogatásából és fancy rendezvényeken való beszélgetésből.

filmek
Kép forrása: Giphy

BFF

A legjobb barátnők szerepe kizárólag annyi, hogy meghallgatják a többi barátnő siránkozásait, esetleg elmennek koktélozni az aktuális szomorkodóval egy-egy estén. Arról már szó se essék, hogy ezek a BFF-ek bármit megbocsátanak egymásnak.

Családi ház, fehér kerítéssel

Amennyiben összeházasodik a főszereplő valakivel, automatikusan lesz egy fehér kerítéses, kétszintes házuk, amiben a gyerekek laknak majd a felső szobákban, a család pedig minden nap kacarászva együtt reggelizik.

giphy 14
Kép forrása: Giphy

Sztereotípiák

Több romkom szerint egyből beléd szeret álmaid férfija, amint kiderül rólad, hogy szeretsz valami olyan tevékenységet végezni, vagy értesz valamihez, amit férfiasnak gondolnak általában (pl. számítógépek, autók, horgászás).

Kié a csekk?

Ha összeveszel valakivel, nem kell kifizetned a számlát, csak simán viharozz ki az étteremből. Na jó, inkább ne!

Borítókép forrása: Unsplash