Nyáron Holdra szállnak a magyar tudósok is

A Peregrine űrszonda 2022 nyarán fog a Holdra szállni, és öt magyar tudós eredményét is magával viszi.

Változások az Instagramon: új funkciókkal korlátozzák a tinik platformon töltött idejét

Miután 2017-ben egy Molly Rose nevű brit tinédzser azért lett öngyilkos, mert nem tudta feldolgozni az Instagramon látott tartalmakat, a közösségimédia-oldal magyarázkodásra és új funkciók kidolgozására kényszerült. Lássuk, melyek ezek, s mit várhatunk tőlük az elkövetkezendőkben!

Mesterséges intelligencia: tényleg utol kell érnie az emberi képességet?

A mesterséges intelligencia legnagyobb kihívása egyes kutatók szerint a nyelv megértésének képessége, mivel a beszéd és a nyelv az emberi intelligencia, kommunikáció és kognitív folyamatainak központi eleme. Amennyiben sikerülne áthidalni ezt, a gépi tanulás fejlettsége sokkal közelebb kerülhetne az emberi intelligenciához.

A Facebook használata és a depresszió: egyértelmű a kapocs közöttük?

Kétségkívül sokan támadják manapság a közösségi média platformokat mondván, hogy a Facebook és társai számos kárt okoznak úgy egyéni, mint társadalmi szinten. Az egyik ilyen, hogy a túl sok közösségimédia-használat depresszió kialakulásához vezet.

Mobiltisztítás másképpen

Tudtad, hogy a mobiltelefonodon tizennyolcszor több baktérium található, mint egy nyilvános wc-ben? Nem elég a kezed gyakran mosni szappannal, hanem hatékony módon meg kell tisztítanod a mobiltelefonod is