Barion Pixel Julia Garner fogja játszani Madonnát a róla szóló önéletrajzi filmben – Coloré

Julia Garner fogja játszani Madonnát a róla szóló önéletrajzi filmben

2022. 06. 09.

Amikor Madonna először bejelentette, hogy ő fogja rendezni az életéről szóló filmadaptációt, számtalan kérdés merült fel. Többek között, hogy négy évtizedes pályafutásának mely időszakára fókuszálna a film? Lesz-e benne új zene? És ami a legfontosabb: ki játszhatná az úttörő popkirálynőt. Nos, az utóbbira végre megvan a válaszunk: Julia Garner.

Julia Garner nevét már sokan ismerhetik, hiszen két nagy sikerű sorozat is az ő nevéhez köthető, az egyik Az örökösnő álarca mögött, a másik az Ozark című széria.

2020 Ozark Tv Set
Forrás: Northfoto

Most azonban újabb mérföldkőhöz érkezett, ugyanis élete talán eddigi legnagyobb lehetőségét kapta meg azzal, hogy ő játszhatja el a pop királynőjét, Madonnát, a filmet nem mellesleg maga a popikon rendezi. Hónapokig folytak a meghallgatások, és olyan nevekkel kellett „harcba szállnia” Julia Garnernek, mint Florence Pugh, Alexa Demie, Odessa Young, valamint Bebe Rexha vagy Sky Ferreira.

Madonnáról köztudott, hogy elképesztően maximalista, így a meghallgatásokon – amelyek több, mint tizenegy óráig tartottak – nemcsak a színészi képességekre, hanem az ének- és tánctudásra is nagy figyelmet fordítottak a készítők. Így esett, hogy a legjobb választásnak Julia Garnert ítélték.

Julia Garner egyébként a két említett sorozaton kívül olyan produkciókban tűnt fel, mint Az asszisztens vagy a Mocskos John.

Julia Garner
Forrás: Northfoto

A film sztorijának idővonalát szeretnék titokban tartani, ezért mindössze annyit tudni, hogy Madonna és Erin Cressida Wilson drámaíró forgatókönyve az 1990-es Blond Ambition világkörüli turnéhoz fog kötődni, ami nemcsak a zenei világra, hanem a divatra és a popkultúrára is nagy hatást gyakorolt.

A 2021 októberi The Tonight Show-ban Madonna elmondta, hogy íróként és rendezőként is át akarta venni a gyeplőt, mert a korábbi próbálkozások, amelyek a karrierjét akarták filmvászonra vinni nagyon félrevezetők voltak. „Azért csinálom, mert sok ember próbált már filmet csinálni rólam, de mind férfiak” – mondta. „Olvastam, hogy a Universal forgatókönyvet írt… az áldásomat kérték. Az volt a legszörnyűbb, legfelszínesebb szar, amit valaha olvastam. Ez megtörtént párszor, szóval végül én vettem fel a kesztyűt.”

Ez is érdekelhet:

Santana

Várható volt, hogy megannyi zenész és színész után Santana élete is kap egy dokumentumfilmet, amelyben számos oldalról lesz bemutatva mind a nehéz gyerekkora, mind pedig a munkássága. Rudy Valdez, a Sundance Fesztivál közönségdíjas rendezője elárulta, hogy a dokumentumfilm forgatásai már zajlanak, amelynek producerei az Oscar-díjas Brian Grazer és Ron Howard. Ha szeretnél többet tudni a latin-amerikai gitárlegenda, Carlos Santana életéről szóló filmről, akkor olvasd el a cikkünket!