Barion Pixel Több ezer hajléktalanon segített a néhai Robin Williams – Különleges szerződéssel volt csak hajlandó forgatni – Coloré

Több ezer hajléktalanon segített a néhai Robin Williams – Különleges szerződéssel volt csak hajlandó forgatni

2024. 07. 10.

Robin Williams nemcsak színészként, hanem emberként is nagy volt. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy hajléktalanok nélkül nem forgatott filmet.

Robin Williams a legnagyobb színészek egyike volt, és egy különös szokással dolgozott: nem volt hajlandó forgatni hajléktalanok nélkül. A színész ugyanis minden egyes rendezvénybe vagy filmbe úgy vágott bele, ha a produkció bizonyos mennyiségű hajléktalanokat is alkalmaz. Ezzel a gesztussal segített az otthontalanokon, és a produkciós cégeket is ráébresztette arra, hogy mennyire fontos támogatni az utcán ragadt embereket, és hogy mindig kell adni második esélyt.

Pályafutása során több mint 1500 hajléktalannak segített ekképpen pénzhez jutni, és referenciát is adott nekik, így sokkalta könnyebben kaphattak további munkákat, akár olyat is, amiben az eredeti szakmájuk szerint dolgozni tudtak.

Robin Williams, az ember

A Mrs. Doubtfire és a Holt költők társaságának főszereplője nem felejtett el embernek lenni, sőt, inkább volt ember, mint sztár. Mindig kedves volt a rajongókkal, és kollégáival is kivételesen viselkedett.

Lisa Jakub a Mrs. Doubtfire-ben a színész legnagyobb lányát alakította, és ő is különleges emberként emlékezett vissza Robin Williamsre.

Ő volt valószínűleg az egyik első ember, aki tényleg szuperőszintén beszélt velem a mentális egészségről. Beszélt nekem a küzdelmeiről és azokról a dolgokról, amiken keresztülment. És ez volt az első alkalom, hogy úgy éreztem: ,,ó, nem vagyok szörnyszülött. Nem kell titkolnom magamról. Ez csak egy olyan dolog, amivel néhányunknak meg kell küzdenie.

Robin Williams mindent megtett a filmbéli gyermekeiért, hogy boldogabbak legyenek / Kép forrása: Imdb
Robin Williams minden produkciójában kikötötte, hogy alkalmazzanak hajléktalanokat / Kép forrása: Imdb

A színésznek hatalmas szíve volt, és nemcsak így segített a lánynak. Amikor a színésznőt kitették az iskolából azért, mert nem tudott bejárni a forgatások miatt, Williams levelet írt az igazgatónak, kérve, hogy vegyék vissza Lisát. Az iskola igazgatója megkapta a levelet, és bekeretezve kitette a falára, de nem vette vissza az iskolába a kislányt.

A színész vélhetően ezt az embereséget tette bele karaktereibe is, és ezért szerették őt millióan.

Forrás: Fair Out Magazine.

Nyitókép forrása: Getty Images

0 /eletmod/sztarok/hajlektalanok-segitseg-robin-williams/