Ez a csillagjegyek legnagyobb félelme

A szívük mélyén még a legbátrabb egyének is félnek valamitől, de vajon mi a csillagjegyek legnagyobb félelme?

Pszichológusok mostanra számtalan kutatásban kimutatták, hogy a félelem és a szorongásra való hajlam velünk született, és nemzedékről nemzedékre öröklődik. És bár a szorongásaink, lelki görcseink nagyon különböznek, valahol mégis izgalmas belegondolni, hogy vajon a zodiákus szerint mik azok a rejtett félelmek, amelyek mindannyiunkban ott lapulnak, és még ha igyekszünk is eltemetni őket, de időnként fel-feltámadnak.

Ez a csillagjegyek legnagyobb félelme

Kos: az, hogy parancsolgatnak nekik

A Kos született vezető, sosem adná ki kezéből az irányítást, és minden túlzás nélkül az élteti, hogy önálló döntéseket hozhat, illetve szabadon mozoghat. Ha valaki vagy valami – mondjuk a bürokrácia – elveszi tőle a gyeplőt, vagy egy hozzá közel álló személy nem értékeli a cselekvésekben megnyilvánuló szeretetnyelvét, az mély félelemmel tölti el, amit gyakran dühroham kísér.

Csillagjegyek Legnagyobb Felelme 1
A csillagjegyek legnagyobb félelmét gyakran dührohamok kísérik – A Kosnál legalábbis egészen biztosan (Kép forrása: Unsplash/@zvandrei)

Bika: hogy eluralkodik a káosz

A Bika számára a rutin olyan, akár a levegő: ha megbolygatják, nem tudnak lélegezni. A Bikának borzasztóan fontos a rend és a kiszámíthatóság, mert a változás zavaros és félelmetes. Számára a káosz egyenlő az elakadással, mivel teljesen leblokkolja, és nem engedi továbblépni.

Ikrek: az unalom

Az Ikrek a szélsőségeiről ismert, legnagyobb féleleme pedig az unalom. Felfokozott kíváncsisága felülírja még a személyes biztonságérzetét is, és meggondolatlan cselekedetekre készteti. Mindezt azért, hogy felkavarja maga körül az állóvizet. A tétlen Ikrek mondhatni fenyegetést jelent a társadalomra és önmagára nézve, ezért valamilyen módon mindig szórakoztatniuk kell önmagukat. (És persze másoktól is ezt várják.)

Rák: az elutasítás

A Rák a zodiákus legfélősebb csillagjegye. Borzasztóan családcentrikusak, és gyakran amiatt szoronganak, hogy szeretteik nem lesznek mindig mellettük, és hogy a világ valójában nem egy szeretetteljes, sokkal inkább egy veszélyes hely.

Oroszlán: kiderül róla, hogy valójában nem is szerethető

Az Oroszlánnál minden az önkifejezésről és a hitelességről szól, és végső soron csak azt akarja, hogy önmagáért szeressék. Ám ahogy lehántja saját identitásának rétegeit, előfordul, hogy nem tetszik neki, amit talál, és bebeszéli magának, hogy nem szerethető. Ez az Oroszlán legnagyobb félelme, hiszen ha ő képtelen saját magát szeretni, akkor másoktól hogyan is várhatná el?

Csillagjegyek Legnagyobb Félelme
Valaki az elutasítástól és az elválástól fél a leginkább (Fotó: Shutterstock/Puzzlepix)

Szűz: kudarc

A Szűz precíz és gyakorlatias, hatalmas elvárásokat támaszt mások, és főként önmaga felé. Amitől igazán fél, hogy hiába tervezett meg mindent jó előre, valami hiba csúszik a számításaiba, aminek következtében végül nem tud megfelelni ezeknek az elvárásoknak.

Mérleg: a szakítás

A Mérleg hisz a partnerkapcsolatokban, mert szerinte mindent jobb elérni közösen, mint egyedül. És ez nála nem csupán a házasságra vonatkozik: legyen szó barátról, unokatestvérről, élet- vagy üzlettársról, a Mérleg legnagyobb félelme, hogy semmi sem tart örökké, és vajon mihez kezd majd, ha magára marad.

Skorpió: a kiszolgáltatottság

A Skorpió szíve szerint kitenné a „Zárva” táblát az életére, a lelke legmélyebb bugyraiba ugyanis csak a hozzá legközelebb állókat avatja be. Legnagyobb félelme a kiszolgáltatottság, hogy mi történik, ha szerettei becsapják, és napvilágra hozzák belső vívódásait.

Nyilas: az egyhangú élet

A Nyilas olyan, akár Belle a Szépség és a Szörnyetegben: borzasztóan unja a falusi életet, új kalandokra és környezetre vágyik. Ételek, nyelvek, kultúra, tanulás, vallás… a Nyilas kíváncsisága kimeríthetetlen, ha az emberi kultúráról van szó. És hol kaphatja meg mindezt? Bizony, a nagyvárosban. Az egyhangú vidéki élet számára kész horror.

Csillagjegyek Legnagyobb Felelme 2
Egyes csillagjegyek legnagyobb félelme az elmúlás (Kép forrása: Unsplash/@sashafreemind)

Bak: az elvesztegetett lehetőségek

A Bak minden más jegynél jobban érzi az idő értékességét. Tudatában van a képességeinek, és hogy csak ez az egy élete van. Ő biztosan nem lustálkodik plusz egy órát az ágyban, mert valósággal retteg az elvesztegetett időtől, lehetőségektől.

Vízöntő: a kirekesztés

A csillagjegyek legnagyobb félelme, hogy nincs a helyén. Egy számára ideális világban ugyanis mindenki – még a legfurább szerzetek is – megfér egy asztalnál, mert szerinte senki sem érdemli meg, hogy kirekesszék. Amennyiben ez mégis megtörténik vele, azonnal eluralkodik rajta a mérhetetlen szomorúság.

Halak: a halál

A Halaknál minden a határok feloldásáról szól – valóság kontra álmok, a fikció a tények ellen, test kontra szellem. Számára a halál egy ijesztő szakadék, amibe nem szeretne beleesni. Érzékenységének és kíváncsiságának köszönhetően ugyanakkor vonzzák is a sötét dolgok, ami egyszerre áldás és átok az életében, mert így még nehezebb elrejtenie félelmét.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

A 3 legbájosabb csillagjegy az asztrológusok szerint