Barion Pixel Melegítsd át magad a nap végén ezzel az isteni húsgombóclevessel! – Coloré

Melegítsd át magad a nap végén ezzel az isteni húsgombóclevessel!

2022. 01. 14.

Finom, laktató és meleg húsgombócleves. Kell ennél több?

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 10 dkg zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg cérnametélt

A húsgombóchoz:

  • 40 dkg darált hús (sertés, csirke, pulyka vagy akár borjú)
  • 1 tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • egy kevés zsemlemorzsa
  • bors

Elkészítés:

A vöröshagymát meghámozom, és apró kockákra vágom. Egy nagyobb lábasban felhevítem az olajat, rádobom a hagymát, és a Keveremkavarom receptje szerint aranybarnára pirítom. Hozzáadom a meghámozott, kisebb kockákra vagy karikákra vágott répaféléket és a borsót, majd kicsit összepirítom őket.

A zöldségeket annyi vízzel öntöm fel, amennyi bőven ellepi, majd ha felforrt, ízlés szerint sóval és borssal ízesítem, valamint a petrezselymet is hozzáadom.

Míg fő a leves, elkészítem a húsgombócokat: a darált húst összegyúrom a tojással és a zúzott fokhagymával, végül sóval és őrölt borssal ízesítem. Egy kis zsemlemorzsa hozzáadásával adom meg neki a megfelelő szilárdságot. Benedvesítem a kezeimet, így gyúrok belőlük tetszőleges méretű gombócokat, majd a félig megfőtt zöldségekhez adom őket. Lassú tűzön hagyom, hogy megfőjenek, majd ha készen vannak, sós vízben kifőzött cérnametélttel tálalom a levest.

Tipp:

A leves önmagában is tartalmas, így a fogyókúrázók is jóllakhatnak a cérnametélt nélkül is.

Isteni húsgombócleves a téli estékre
Fotó: Shutterstock/Puzzlepix