Barion Pixel Ezt a makrélás salátát próbáld ki, ha diétázol! – Coloré

Ezt a makrélás salátát próbáld ki, ha diétázol!

2022. 01. 12.

Nem csupán diétázóknak ajánljuk ezt az isteni salátát, ami a makrélának hála dúskál a B-vitaminokban.

Hozzávalók:

  • 30 dkg makréla- vagy vadlazac-filé
  • 1 kiskanál egész feketebors
  • 1 citrom
  • 1 babérlevél
  • 1 fejes saláta
  • 1 csokor retek
  • 1 kígyóuborka
  • 2 paradicsom
  • 1 csokor újhagyma (vagy 1 lilahagyma)

Az öntethez:

  • 2 dl natúr joghurt
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 kiskanál friss aprított tárkony
  • 1 kiskanál citromlé

Elkészítés:

A Mesterszakács.hu receptje szerint közepes mennyiségű vizet felteszek melegedni, majd borssal, citromlével és a babérlevelekkel ízesítem. Míg melegszik, a halakat megmosom, a bőrüket óvatosan lehúzom, és a finoman gyöngyöző vízbe teszem 5-6 percre. Ez idő elteltével kiveszem őket a vízből úgy, hogy egyben maradjanak, és félreteszem, hagyom őket hűlni.

Eközben a zöldségeket megtisztítom, megmosom és alaposan lecsöpögtetem. A salátát csíkokra vágom, a retket fél-karikákra, a kígyóuborkát szeletekre, a paradicsomot vékony gerezdekre, az újhagymát pedig karikákra. Egy nagyobb salátástálban összeforgatom őket, és tányérokra szedem a tálaláshoz.

Az öntethez összekeverem a joghurtot, a tárkonyt, a citromlevet és a borsot, meglocsolom vele a salátát, és megkoronázom az egyforma szeletekre vágott makrélával.

Tipp:

Kísérőnek friss pirítóst kínálhatunk hozzá.

Makrélás joghurtos saláta nemcsak diétázóknak
Makrélás-joghurtos saláta nemcsak diétázóknak / Fotó: Shutterstock/Puzzlepix