Korunk egyik legnagyobb problémája: az élelmiszerpazarlás

Sajnos egyáltalán nem túlzás azt állítani, hogy az élelmiszerpazarlás az emberiség egyik legnagyobb problémája napjainkban. Tegyünk ellene!

A burgonyáé lesz a főszerep a Bocuse d’Or idei, budapesti kontinensdöntőjében

A Bocuse d’Or Europe tizenkilenc csapatának a magyar konyha egyik legfőbb alapanyagával, a burgonyával kell majd elkészíteniük tányértémájukat – közölték a nemzetközi szakácsverseny szervezői csütörtökön az MTI-vel.

6 tipp, hogy egészségesen és fenntarthatóan egyél

Noha sokan úgy gondolják, hogy a címben látható két szó kizárja egymást, egészséges életmódot is lehet úgy folytatni, hogy az fenntartható, és közben vigyázunk a környezetünkre. Ehhez hoztunk példákat, tippeket, ötleteket.

A jeges kávé télen is jöhet!

Gondoltad volna, hogy a jeges kávé télen majdnem olyan népszerű, mint nyáron? A trend ráadásul sok évtizede tart, és egyre erősödik.

Kávé tények és tévhitek: tényleg több a koffein a sötét pörkölésű feketében?

Felmérések szerint a víz és az alkoholmentes italok után a kávé a harmadik legnépszerűbb termék a világon. Pozitív egészségügyi hatásairól sokat hallani, azt viszont talán kevesen tudják, hogy a legtöbb ember több antioxidánst juttat a szervezetébe kávézással, mint a zöldségek és gyümölcsök fogyasztásával.