Szép nő? Miből fakad a valódi szépség?

2022. 12. 25.

A „szépség belülről fakad” szól a mondás. De mikor mondjuk valakire, hogy szép nő? Melyik tulajdonságokat azonosítjuk a szépséggel?

Amikor a szép nőről beszélünk általában a külsőségek jutnak az eszünkbe. Milyen csillogó a haja. Mennyire karcsú a dereka, tökéletes az alakja. Arányos, szép az arca, igéző a pillantása. Ezek mind olyan bókok, amiket a szépséghez társítunk. De mitől lesz valaki igazán gyönyörű?

Létezik egy mondás, a „szépség belülről fakad”. Klisé vagy nem klisé, egyet kell értenünk vele. A szépség ugyanis nagyon egyedi, ízlés kérdése. Mindenkinek más tetszik, főleg ha külsőségekről van szó, de amikor a belső tulajdonságokról beszélünk, az egyetértés sokkal nagyobb szokott lenni.

szép nő
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Mitől szép egy szép nő?

A magabiztosság, a kedvesség, a méltóság és az intelligencia mind bekerült a 19 tulajdonság közé, amikor az embereket arról kérdezték, hogy mi teszi szerintük vonzóvá a másikat. Az olyan fizikai jellemzőket – mint az arc megjelenése, a testsúly, az alak, valamint a szexisség -, sokkal kevesebben választották a Global Advisor felmérésében, amely 27 országban több mint 18 000 ember részvételével készült.

További tulajdonságok, amikről nem is gondolnánk, hogy szebbé tudnak tenni:

Szerénység

A magabiztosság és az önbecsülés nagyon szexi, de nem a szerénység rovására. Egy nő (vagy férfi) egyik legszebb tulajdonsága a szerény hozzáállás. Nem az alacsony önbecsülésre gondolunk, hanem inkább a csendes önbizalomra. Az igazi szerénység abból fakad, hogy olyannak látjuk magunkat, amilyenek valójában vagyunk.

Pozitivitás

A pozitív szemlélet és hozzáállás ragyogást kölcsönöz egy nőnek. A pesszimizmus pedig ellenkezőleg, súlyosan ronthatja a szépséget. A negatív dolgokra való összpontosítás növeli a kortizolszintet és a stresszhormonokat. Az optimizmus és a pozitív gondolkodás javítja az ember vonzerejét. Egy szép nő nem naivan pozitív, de optimista, és bizakodóan szemléli a világot.

Valódi öröm

Az örömöt a boldogsággal és nem a szépséggel szokták társítani. Pedig ha ránézel valakire, aki sugárzik az örömtől, úgy érezheted, hogy sosem láttál szebbet. Az öröm belülről fakad, ha valaki a lelkéből mosolyog, máris gyönyörűvé válik.

szép nő
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Forrás: Ipsos, Parisian’s

Borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix