Barion Pixel Sminkelés lépésről lépesre: 5 sminkötlet, amit minden nőnek ismernie kell – Coloré

Sminkelés lépésről lépesre: 5 sminkötlet, amit minden nőnek ismernie kell

2022. 09. 12.

A sminkelés egyszerű is lehet. Íme néhány sminkötlet, ami megkönnyíti a készülődést a legrohanósabb reggeleken is. Szabaduljunk meg a türelmetlen sminkes pillanatoktól!

Sminkötlet a kipihent tekintetért: Óvatosan a korrektorral!

A korrektor feladata, hogy elfedje a bőrhibákat és a szem alatti karikákat. Sokan azonban elkövetik azt a hibát, hogy a korrektort nem a megfelelő helyre vagy nem a megfelelő módon viszik fel a bőrükre. Ilyenkor kerül mondjuk korrektor az egész szem alatti területre vagy nagyjából mindenhova az arcon.

Az egységes bőrszín az alapozó feladata, a korrektorra a szemünk alatti karikáknál, és azokon a kisebb területeken van szükség, ahol az alapozó nem nyújtotta azt a fedést, amire vágytunk. A leggyakrabban a szem alatti terület, ahol erősítésre van szükség, de fontos, hogy nem szükséges nagy mennyiséget felvinnünk, hiszen a szem alatti bőrfelület az egyik legvékonyabb az egész testünkön, így nem érdemes megterhelnünk sok anyaggal, különben a felesleges termék begyűlik, és olyan ráncokat vehetünk észre magunkon, amiknek addig a létezéséről sem tudtunk.

A kulcs: csak oda tegyük a terméket, ahol sötétebb a bőrfelület a szemek alatt, nem szükséges a szem teljes hosszában korrektort használni. Mennyiségben pedig annyival érdemes próbálkozni, ami ránézésre biztosan kevésnek tűnik.:)

sminkeles
Mosolyogj magadra, és a pirosítód is meghálálja / Kép forrása: Pexels.com

Sminkötlet az üde arcszínért: mosolyogj magadra!

Mosollyal indítani a napot nem csak azért jó ötlet, mert megalapozod vele az egész napod hangulatát és pozitívan indul a reggeled, de még a sminkelésben is segít! Személyes tanácsadásokon, workshopokon sokszor látom, hogy sok hölgynek kérdéses, hova is kerüljön a pirosító vagy épp a bronzosító. Erre a legegyszerűbb megoldásom a következő: mielőtt felvinnéd a pirosítót, mosolyogj és az így keletkező kis kerek területre (vagy ahogy én hívom: pogácsákra) vidd fel a pirosítót és az ecseteddel dolgozd el szépen laza, kifelé irányuló mozdulatokkal.

Sminkötlet a nagyobb szemekért: vissza a vízvonalhoz!

Volt egy időszak a 2000-es évek elején, amikor óriási divat volt a feketével vagy akár valamilyen élénk színnel kihúzott vízvonal. Később aztán több női magazinban is azt lehetett olvasni, hogy ez mégsem olyan jó ötlet, mert zártabbá teszi a tekintetet és nem előnyös. Ez igaz lehet, különösen ha valakinek mélyen ülő vagy kisebb szemei vannak. Ilyenkor azonban érdemes beszerezni egy fehér vagy nude színű szemceruzát és azzal kiemelni a vízvonalat. Nem is gondolnánk, hogy ez az apró lépés, mennyire képes optikailag megnövelni a szemünk méretét és nyitottabbá tenni a tekintetünket!

Sminkötlet a szempillákra: ne hagyd cserben a pillák végét!

A szempillafestésnél az egyik leggyakoribb jelenség, amit a vendégeimnél látok, hogy nem a pillák tövétől a végéig, hanem csak nagyjából a közepétől indítjuk a festést. Ez természetesen nem hiba, sokkal inkább az elégedetlenség leggyakoribb oka. Ha úgy érzed, hogy nem eléggé dúsak, íveltek a pillák, akkor érdemes már a pillák tövétől indítani a festést. Technikailag ezt vagy a kezedben tartott kézi tükörrel lefelé nézve, vagy pedig a tükör előtt állva, felemelt állal tudod kivitelezni, de az is segítség lehet, ha „rápislogsz” a szempillaspirál keféjére.

Bármilyen módszerrel is férkőzöl közel azokhoz a pillatövekhez, sokkal látványosabb és szebb eredményt kapsz így anélkül, hogy bármilyen más szemfestéket használnál a nappali sminkedhez. Szép, igéző pillák = egy fél smink.

sminkeles
Kezdd a felső ajkaknál egy x-szel, és kész is van a Cupido ív / Kép forrása: Pexels.com

Sminkötlet az ajkakra: figyelj a vonalakra!

A rúzsozás számos buktatót rejt magában, de ezek közül a legbosszantóbb az állandó korrekció a száj körül, amikor kifutunk a vonalból, és minél türelmetlenebbek leszünk, a helyzet annál visszafordíthatatlanabbnak kezd tűnni.

Nézzük először a felső ajkakat! Ha megvan a szád színével tökéletesen harmonizáló ceruza és épp a kontúrvonal megrajzolására készülsz, első lépésként rajzolj egy X-et a szád felső vonalára, a Cupido-ívre. Mi is az a Cupidó ív? A felső ajkad “m” betűt formáló íve. Persze ezt az ívet nemcsak ceruzával húzhatod meg, egy tartósabb rúzzsal is megteheted, de fontos, hogy egy lágyabb/krémesebb rúzs, vagy szájfény alkalmatlan arra, hogy néhány percnél tovább tartsa a formáját, ezért mindenképp tartós termékkel érdemes dolgoznod.

Plusz 1 sminkötlet ajkakra: a száj megrajzolásánál kulcsfontosságú, hogy először a „sarkokat” húzzuk meg, vagyis ha megvan a felső ajkunk, akkor húzzuk meg az alsó ajak közepénél, majd a száj sarkainál, és csak ha megvagyunk mindezzel, akkor kössük össze a vonalat. Ha elrontottad, és túlszaladtál, akkor sem szabad izgulni! Miután letörölted fültisztító pálcával a felesleges terméket, egy vékony ecsettel és korrektorral vagy alapozóval egy pillanat alatt el tudod tüntetni a nem kívánatos színt a bőrödről.

Borítókép forrása: Pexels.com