Nőies szettek kötött sapkával: nem csupán sportos megjelenéshez

Bár még jó pár napnak el kell telnie a tavasz beköszöntéig, sokan azonban a gyakran szeles, hideg idő ellenére sem húznak sapkát. Legtöbbször azért, mert vagy nem találják meg a fej- és arcformájukhoz leginkább passzoló darabot, vagy mert nem tudják, hogyan viseljék stílusosan.

Pedig a kötött sapka az egyik legkönnyebben a ruhatárba építhető, legpraktikusabb kiegészítő, ami megfelelően kombinálva igazán sikessé teszi a megjelenést. Az alábbiakban mutatunk pár téli outfit inspirációt, melyek után remélhetőleg megjön a kedved a kötött sapkához.

Így lehet nőies a kötött sapka

A túl sportos megjelenést télen tökéletesen ellensúlyozza egy nőies kabát, pláne ha az még karcsúsított is. De említhetnénk a táskát is, ami szintén a téli outfitek meghatározó kiegészítője. Elég egy apróbb kézitáska vagy egy láncokkal, fémcsatokkal díszített retikül, hiszen mellettük egyből elegánssá válik a kötött sapka is.

Teli Outfit Feher Kotott Sapkaval Feher Pulcsival
A kötött sapka az egyik legkönnyebben a ruhatárba építhető, legpraktikusabb kiegészítő, ami megfelelően kombinálva igazán sikessé teszi a megjelenést (Fotó: Pinterest)

Amivel viszont célszerű óvatosabban bánni, azok a színek. Ha például neonszínű kötött sapkára vágysz, akkor azt lehetőség szerint feketével viseld, és csupán alkalmanként. A neonos árnyalatokkal ugyanis az a baj, hogy azok szinte minden sportruházaton ott vannak, így az embernek akaratlanul is rögtön ez jut róluk eszébe.

Teli Outfit Fekete Kotott Sapkaval Rozsaszin Kabattal
Színek tekintetében a vattacukorszínek jobb választásnak bizonyulnak, mivel ezek bár vidámak és nőiesek, mégsem túl harsányak (Fotó: Pinterest)

Persze mint mondtuk, variálhatod úgy az élénk tónusokat, hogy azok vagány formában köszönjenek vissza a szettekben, de tény és való, hogy a rikító árnyalatok inkább a nyár slágerei. Színek tekintetében a pasztellsárga, a bézs és a vattacukorszínek jobb választásnak bizonyulnak, mivel ezek bár vidámak és nőiesek, mégsem túl harsányak.

Mire figyelj sapkavásárlásnál?

Bár a trendek évente változhatnak, valami sosem. Mégpedig az, hogy milyen szempontokat érdemes figyelembe venni sapkavásárlás előtt, hogy a szettednek valóban az éke, és ne az elrontója legyen a kiegészítő. Mindenekelőtt azokból a darabokból válogass, amelyeknek a vége nem konyul le a fejtető mögött, amikor felveszed.

Teli Outfit Feher Kotott Sapkaval Barna Csizmaval Kistaskaval
Elég egy apróbb kézitáska, és egyből elegánssá válik a kötött sapka (Fotó: Pinterest)

Ha a sapka anyaga nem túl vékony, a mérete pedig nem túl nagy, akkor annak teljesen rá kell simulnia a fejre, vagy csupán minimális csúcsot formálnia a tetején. Ezek apróságnak tűnő dolgok, ám ha odafigyelsz, az egész megjelenésed stílusosabb lehet.

Teli Outfit Feher Kotott Sapkaval
A divatos színek és fazonok kombinálásával a kötött sapka nőies kiegészítő lehet (Fotó: Pinterest)

Mi a helyzet a frizuráddal?

Sajnos a frufru és a kötött sapka párosítása nem a legkedvezőbb, mivel a kiegészítő teljesen lecsúszik a homlokra, amitől a tincsek lelapulnak, ráadásul zsírosodnak is. A kötött sapkához leginkább passzoló frizurák – legalább – áll alá érnek, hogy jobban látszódjanak a loknik. Ami pedig az arcformát illeti, az ovális és a szögletes arcformának többnyire jól állnak ezek a sapkaszabások, a kerek orcákat azonban még inkább szélesítik.

Borítókép forrása: Shutterstock/Puzzlepix

Ha tetszett a cikk, mutasd meg az ismerőseidnek is!

NEKED AJÁNLJUK

Krasznahorkai László és Bödőcs Tibor nyerték idén a Libri irodalmi díjakat