Így viseld a fehér nadrágot idén tavasszal – 5 inspiráló ötlet a sztárok utcai viseleteiből

2023. 05. 15.

Léteznek olyan alapdarabok, amelyek színüknél vagy szabásuknál fogva sosem mennek ki a divatból: a farmernadrág, a kis fekete ruha és a fehér trikó mellett tavasszal és nyáron újra és újra felbukkan a fehér nadrág, s annak ezernyi változata. De vajon mivel érdemes kombinálni az alapruhatár egyik legfontosabb kellékét? Inspirálódjunk együtt a sztárok utcai viseletéből és a fashion show-k idei felhozatalából!

Legyen szó akár Kendall Jennerről vagy Alexa Chungról, a fehér nadrág az elmúlt években a divat egyik legkedvesebb darabjává vált a vörös szőnyeg és a hétköznapok díváinak szekrényében. Ugyan tagadhatatlan, hogy a kisgyermekes, kutyás, vagy szimplán ügyetlen természetű embereknek óvatosan kell bánniuk az alapdarabnak számító fehér nadrággal, tagadhatatlan, hogy az a tavaszi és nyári hónapok igazi aduásza lehet. Már ha tudjuk, hogyan érdemes kiaknázni a benne rejlő lehetőségeket!

1. A fehér nadrág és a Chandler Bing-mellény

Mindenképp érdemes a már bevezetőben is említett Kendall Jennerrel kezdeni a sort, akiről köztudott, hogy a hétköznapokban szívesen nyúl egyszerű de nagyszerű megoldásokhoz. Így van ez a fehér nadrág esetében is: Jenner az alábbi képen egy magas derekú, széles szárú farmer-verzióhoz nyúlt, amelyet barna bőr övvel rögzített a derekán. Itt jegyeznénk meg, hogy Jenner magas derekú farmerválasztása kiváló ötlet lehet a telt alkatú hölgyeknek: a derékban szűkített fazon ugyanis optikailag nyújtja a lábakat, valamint szabásánál fogva homokóra alkatot kölcsönöz viselőjének.

fehér farmer, fehér nadrág
Kép forrása: Raymond Hall/Getty Images

A fehér farmeren túl azonban érdemes felül is végigpásztázni az outfitjét: fehér topjára ugyanis egy Chandler Bing-féle mellényt húzott, amelynek föld színei tökéletes harmóniát alkotnak a (már említett) öv árnyalatával. Az egyszerű összképet mégis szexivé teszi az alul (tudatosan) kigombolt kardigán, amely látni engedi a modell köldökét. Konklúzió: a semleges párosításokkal nem lőhetünk mellé, így például a fehér farmer mellé felhúzott krém-földszínekkel, vagy épp a táskán és a cipőn visszaköszönő feketével. 

2. Navy blue és bézs, a páratlan páros

Még mindig a street style vonalán mozogva érdemes egy pillantást vetnünk Alexa Chung fehér halásznadrágjára, s önmagában a teljes outfitre. Chung vékony alkatához kiváló választásnak tűnik a boka fölöttig érő fehér farmernadrág: kecses bokáit a fekete bőr ballerina-cipővel hangsúlyozza tovább. 

fehér farmer, fehér nadrág
Kép forrása: GCI Images/Getty Images

Öltözékében Chung megmaradt a jól bevált alapkombinációnál: a fehér nadrághoz bőr színű pullóvert és navy blue szövetkabátot választott. Ugyan outfitje kiindulási alapnak nem rossz, némi kiegészítőt még elbírt volna az öltözék: ne feledjük, nem lőhetünk mellé egy statement nyaklánccal, piros kendővel vagy épp egy kígyómintás csizmával. 

3. Fehéret fehérrel? Miért ne?

Persze, a sok helyen „alapnak” számító párosításokon túl érdemes néha kísérleteznünk az olyan, újszerű megoldásokkal is, mint az alábbi, fehér-fehér kombináció. Ahogy a mellékelt példán látható, Nojoud Alrumaihi például egy fehér hálós kardigánt választott bézs trikója és magas derekú, elegáns szabású fehér nadrágja mellé: a két fehér közti néhány árnyalatnyi különbség kitűnően feloldható gazdag nyaklánc felhozatallal és a felsőrészhez színben passzoló, arany-fekete topánnal. A sötét ősz színtípusba sorolható Alrumaihi barna bőrét gyönyörűen kiemelte a fehér kétféle árnyalata, egyszerű lófarokba fogott hajával és sikkes megjelenésével egyértelműen kitűnt a Párizsi Divathéten. 

fehér farmer, fehér nadrág
Kép forrása: Christian Vierig/Getty Images

4. Rózsák háborúja az outfiten

Hasonlóan sikkes megjelenést kölcsönözhetünk megjelenésünknek, ha az alábbi képet vesszük alapul: a jumper jellegű, laza, fehér nadrágot ezúttal szintúgy egy kötött kardigánnal kombinálta az outfit megálmodója, aki – ugyanakkor – nem állt meg a különféle anyagok ütköztetésénél, hiszen a fehéret ezúttal izzó vörössel egészítette ki. 

fehér farmer, fehér nadrág
Kép forrása: Christian Vierig/Getty Images

Érdekesség, hogy akárcsak a korábbiakban – itt is ugyanúgy előtérbe kerülnek a nude színek, (lásd táska és cipő), ugyanakkor nem ördögtől való egyszerre több árnyalatot csempészni a fehér nadrág mellé, hiszen az bőven elbírja maga mellett a kavalkádot: akárcsak a színskálán! 

5. Rozsdabarna és répaszín együtt? 

A fehér-vörös kombinációnál egy fokkal „vadabb” megoldást választott Alexandra Pereire a Párizsi Divathéten: a modell egy répa színű bőrkabátot és egy rozsdabarna toppot választott a magas derekú, elegáns szabású, vajszínű nadrág mellé: outfitjének pedig egy apró babakék táska adja meg az igazi wow faktort. (Amelyre egyébként a párizsi divathéten méltán számíthatunk.) 

fehér farmer, fehér nadrág
Kép forrása: Christian Vierig/Getty Images

Pereire látatlanban, (s jó előre) megfogadta korábbi tanácsunkat: szinte az összes szín visszaköszön kígyóbőr mintás csizmáján, napszemüvege pedig követi azt a – néhány éve újra divatba jött –, keskeny lencsetrendet, amelyet leggyakrabban a cikk elején emlegetett Kendall Jennernél láthatunk hétköznapi viseletek apropóján. 

Forrás: Vogue.com
Borítókép forrása: Getty Images