Barion Pixel Diana hercegné „bosszú ruhájának” valós története – Coloré

Diana hercegné „bosszú ruhájának” valós története

2024. 04. 20.

Diana hercegné maga volt a stílus, ruhatára rengeteg figyelmet kapott, az ikonikus fekete darab mégis a leghíresebb outfitje.

Diana hercegné decens, igazán hercegnői megjelenése szinte a védjegye volt, nők millióinak volt a példaképe, nemcsak jelleme és viselkedése, de a gardróbja is. Az ún. bosszú ruhája merészen eltért minden addig megszokottól, ezzel üzent Károlynak, aki megcsalta.

1994. június 29-én Diana hercegné a londoni Serpentine Galleryben tartott gálára érkezett a merész fekete outfitben, mely testéhez simult, aszimmetrikus szegélyű, vállra simuló pántokkal kísért darab volt, ráadásul viselt hozzá egy, a szélben lengedező áttetsző, sifon anyagú kiegészítőt.

Diana hercegné
Forrás: Anwar Hussein/Getty Images

Szokatlan volt ez a tipikusan állig begombolt, galléros szettekhez képest. Diana dögös ruháját aznap viselte, amikor Károly herceg a nemzeti televízióban bevallotta, hogy hűtlen volt hozzá. Ez egy igazi karakán divatválasz volt arra, hogy férje a világ előtt kellemetlen helyzetbe hozta, még akkor is, ha a viszonyuk akkorra már elég hűvös volt, és ezt sejteni lehetett.

Diana hercegné eredetileg egy Valentino ruhát akart viselni az eseményen, ám amikor az kiszivárgott a sajtóba, az utolsó pillanatban cserélt a Christina Stambolian tervezte híres fekete ruhára. Maga a tervező, Stambolian mondta, hogy rettentő szomorú volt, miután 3 évig nem vette fel sehova a kapott darabot. De később igazán büszkévé tette őt ezzel a húzásával.

Úgy döntött, hogy visszavág, és úgy döntött, hogy olyan ruhát választ, amelyet korábban nem akart viselni, mivel egy kicsit túlzásnak érezte.

– mondta William Ivey Long, a Diana című Broadway musical jelmeztervezője.

Forrás: People
Borítókép forrása: Bettmann/Getty Images