Barion Pixel 5 ikonikus cipő fazon, ami egy-egy film kapcsán lett ismert – Coloré

5 ikonikus cipő fazon, ami egy-egy film kapcsán lett ismert

2021. 06. 22.

Hollywoodnak nem csak filmeket, de jó néhány stílusirányzatot is köszönhetünk.

Nem kevés olyan haj-, ruha- vagy épp cipőtrend létezik, amit a régi vagy a modern idők filmes világa adott nekünk. Egyes trendeket a legnagyobb sztárok filmjeiből kaptak fel a divatot kedvelők és hozzáértők, amik aztán sikeresebbek lettek, mint bárki gondolta volna.

Cicasarok, azaz kitten heel

Manapság egyre több helyen köszön vissza a cicasarok, azaz az igazán apró, vékony, de nőies cipősarok. Ez a kitten heel bizony Audrey Hepburn filmjének, az ’50-es évekbeli Álom luxuskivitelbennek köszönhetően lett híres. Akkoriban megőrültek érte a divatimádók, és már hetven éve divatban van, 2021-ben különösen közkedveltté vált. Hordható ruhához, nadrághoz, hétköznapokon, de csillogó eseményeken is.

Audrey hepburn cipő
Kép forrása: Youtube

A Pretty Woman kedvence, a combcsizma

Nem igazán volt divatos a combig érő, feltűnő csizma, egészen a Micsoda nő című film megjelenéséig. Julia Roberts karaktere ugyan nem a film elejétől a végéig a kifinomult ízléséről volt híres, mégis kiemelték belőle a combig érő bőrcsizmát, amit 1990 óta töretlenül imád a divatvilág.

Pretty Woman Csizma
Kép forrása: Youtube

Óz, a csodák csodája és a piros cipő

Soha nem örvendett a piros szín akkora népszerűségnek, ha cipőkről van szó, mint mikor Judy Garland a lábára vett egy párat az Óz, a csodák csodája című filmben. Kapkodták az üzletekben akkoriban a piros lábbeliket, sőt, az a bizonyos darab, amit a színésznő viselt, napjainkban félmilliárd forintot ér, annyira ikonikus.

Oz a csodák csodája Cipő
Kép forrása: Youtube

Michael Jordan és az Air Jordan

Egy kicsit kilóg a sorból a Space Jam című film ikonikus cipője, ugyanis főként női szereplők filmes surranói lettek világhírűek, de a kosaras sneakerje kivétel. Akkora sikere volt, hogy a Space Jam című alkotás bemutatása után robbanásszerűen megnőtt ezeknek a sportos fazonoknak az eladása, és napjainban is férfiak és nők egyaránt imádják az Air Jordan modelleket.

Space Jam Air Jordan
Kép forrása: Youtube

Az a sárga cipő a Kill Billben

Uma Thurman Kill Bill-beli cipője, az Onitsuka Tiger 1968-ban jelent meg eredetileg, de évekig nem érte el igazán az emberek ingerküszöbét. Aztán, mikor 2003-ban Uma Thurman karaktere a talpig sárga szettjébe építve ezt a cipőt viselte, egyből a fél világ ilyet akart hordani, és villámgyorsan elkapkodták a polcokról.

Onitsuka Tiger Kill Bill
Kép forrása: Youtube

Borítókép forrása: Youtube