Megcsalás? Így tudsz újra bízni a párodban

2021. 03. 05.

A bizalom elillanása egy kapcsolat végét jelentheti. De talán nem kell ennek minden esetben így lennie.

Nem létezik ugyan általános recept arra, hogy egy megcsalás után hogyan állhat újra talpra egy kapcsolat – ha állhat egyáltalán -, azonban van néhány módszer, amelyeknek a figyelembevételével talán újraépíthető a bizalom a megcsalt fél részéről.

Engedj utat az érzéseknek

Ha hosszú ideig elnyomjuk magunkban a negatív érzéseket, ez akár beteggé is tehet minket. Éppen ezért ne fojtsd magadba a dühödet és a bánatodat. Engedd bele magad egy kicsit ezekbe az érzésekbe is és fontos, hogy beszélj róla valakivel, akiben megbízol, ha még a pároddal nem menne.

Beszéljetek egymással

Eleinte valószínűleg nem nagyon fog menni a higgadt kommunikáció köztetek, idővel azonban fontos, hogy beszéljetek őszintén egymással, ha láttok még arra esélyt, hogy folytassátok a kapcsolatotokat. Ez valószínűleg nem egy, hanem több beszélgetés lesz majd, de fontos, hogy újra közelebb kerülhessetek egymáshoz.

lying 1562272 640
Forrás: pxabay.com

Kérj időt

A párodnak is tudnia kell, hogy egy ilyen törés feloldásához nem elég annyi, hogy bocsánatot kér, te megbocsájtasz és minden megy tovább, mintha mi sem történt volna. Kérj tőle egy kis időt, hogy át tudd gondolni, mit is szeretnél és tisztázd magadban az érzéseidet, mielőtt leültök komolyabban beszélgetni.

Dolgozzatok a kapcsolaton

Vajon a félrelépés előtt hiányzott valami a kapcsolatotokból? Odafigyeltetek egymásra és tiszteltétek, becsültétek egymást? Szerinted a párod valóban sajnálja, hogy félrelépett? Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket, aztán a pároddal is beszéljétek át mindezt. Használjátok ki ezt a fájdalmas sebet arra, hogy a felszíne törhessen minden olyan sérelem és hiányérzet, amit eddig elnyomtatok. Beszélgessetek őszintén, de nem bántóan, így tudni fogjátok, mi az, amin dolgoznotok kell, ha folytatni akarjátok a kapcsolatotokat.

Lépj ki az áldozati szerepből

Megcsaltak, elárulva érzed magad, szomorú és dühös vagy. Fontosak az érzéseid és időre van szükséged, de ez nem azt jelenti, hogy belekényelmesedsz az áldozati szerepbe és minden adandó alkalommal ezzel takarózol. El kell döntened magadban, hogy tovább lépsz-e és hiszel a partnerednek, vagy képtelen vagy erre.

Légy türelmes

Légy türelmes magaddal és a pároddal szemben is. Senki nem tudja megjósolni neked a jövőt még egy friss kapcsolatban sem, így most sem lehetsz biztos abban, hogy működni fog-e a dolog és tovább tudsz-e lépni a megcsaláson. Ha nem tudsz dönteni, a legjobb, ha türelmes vagy, megpróbálod és megfigyeled magad, hogy érzel az újrakezdés iránt.

Borítókép forrása: pixabay.com