11 előny, ha egy alacsony pasival randizol

2023. 02. 05.

Alacsony pasival járni társadalmilag kevésbé elfogadott, pedig rengeteg előnnyel jár. Mutatjuk őket!

Az alacsony pasi! Sokszor úgy mondják ezt ki az emberek, mintha megbotránkoztató lenne, ha a nő magasabb a férfinél egy kapcsolatban. Sosem értettem, hogy miért van a magasságon mindenki fennakadva, sőt, nekem volt már rettentően magas párom, és a nyakam nagyon is megköszönte, amikor szétmentünk. De nem ezért szakítottunk…

Vannak, akik a kisebb termetű férfiakat kevésbé vonzónak vagy férfiasnak találják, mások pedig abban a sztereotípiában nőttek fel, hogy a férfi partnernek magasabbnak kell lennie. A magasabb csajok úgy érezhetik magukat, mint egy óriás az alacsony párjuk mellett, ami szorongást válthat ki belőlük. Még az alacsony férfiakat az iskolai megaláztatásokra emlékeztetheti, például, hogy ők voltak a legutolsók a tornasorban.

Magasabbnak fogsz kinézni

A legtöbb nő arról álmodik, hogy magasabbnak nézzen ki, mint amilyen valójában, és ha egy alacsony pasival randevúzol, ez minden extra erőfeszítés nélkül lehetséges! Még a kényelmetlen magassarkú cipővel sem kompenzálnod.

Nincs magassarkú!

Ha már előnyök, külön is meg kell említeni, hogy elfelejtheted a magassarkút, és jöhet a kényelmes, biztonságos lapos sarok. A vádliizmod és lábujjaid örökké hálásak lesznek a választásodért.

alacsony pasi
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Egy alacsony pasi, biztos magabiztos

Ha egy apróbb férfi nyugodt szívvel találkozgat egy magasabb nővel, akkor szinte biztos, hogy rendben van magával, nincsenek önértékelési gondjai. Nagy a valószínűsége annak, hogy nem bizonytalan a kapcsolatban. Tudja, hogyan fogadja el magát (és a magasságát), valamint nem tekinti olyan paraméternek, amely alapján megítélhet valakit. Ezenkívül lehet, hogy meglehetősen nyitott, hiszen nem fogadja el a társadalmi elvárásokat, vagyis hogy alacsonyabb partnert keressen.

Könnyebb vele intim kapcsolatba kerülni

Ha a múltban volt magas barátod, akkor tudod, hogy milyen kínos és kényelmetlen lehet a spontán csókolózás. Az összebújás egy alacsony sráccal sokkal kényelmesebb, és a különböző szexpozíciók is sokkal élvezetesebb lehetnek.

Elkötelezettek

A New York-i Egyetem tanulmánya szerint a magasabb férfiak korábban házasodnak, viszont hamarabb is válnak el.

Ha te is a kisebbek közé tartozol, megérti a problémáid

Kétségtelen, hogy az apróbb testalkatnak is megvannak a maga előnyei, de rengeteg hátránya is van. Ha pedig közéjük tartozol, akkor biztosan találkoztál már néhánnyal. Ha ő is alacsony, akkor megértőbb lesz a problémáiddal.

Kevésbé kínos

A magas emberek nem azért kapnak annyi figyelmet, mert feltétlenül dögösek, hanem elsősorban azért, mert esetlenek és nyurgák tudnak lenni. Az alacsony pasiknak jobb a testtartásuk, mert nem kell folyton hajolgatniuk. Sőt, inkább kihúzzák magukat, hogy kevésbé lógjanak ki a sorból.

Hosszú és romantikus sétákat tehettek

Egy magas emberrel sétálni fárasztó lehet, azon egyszerű oknál fogva, hogy a lábaik hosszabbak. Ha a barátod is kisebbek közé tartozik, mindketten kényelmesen tudtok ugyanabban a tempóban sétálni, és egy esernyő megosztása egyáltalán nem kényelmetlen.

Nem fog megrúgni

A magasabbaknak sokszor nehézséget jelent kényelmesen elhelyezkedni egy asztal alatt. A lábtér túl kicsi nekik, ezért a te részedre is átérhet a lábuk, az is előfordulhat, hogy megrúgnak. Ezzel sem lesz többé gondod.

Viselheted a ruháit

A lányok szeretik viselni a barátjuk ruháit. Egy alacsony pasinak könnyedén felpróbálhatod a pólóit, és még jól is fogsz kinézni bennük.

Nyitottabbá tesz

Írtam már, hogy valószínűleg ő maga is nyitottabb típus, de téged is azzá tesz. Ha egy kisebb termetű férfival randizol, neked is muszáj lesz túltenned magad a társadalmi elvárásokon. Ez pedig más területeken is nyitottabbá tehet azok iránt, akik nem illeszkednek az elfogadott normákba.

alacsony pasi
Kép forrása: Shutterstock / Puzzlepix

Forrás: E Times, The Health Site, Huffpost

Borítókép forrása: Shutterstock / Puzzlepix