Felnézünk rájuk, tanulunk tőlük, nevetünk velük – 5 momfluencer, a legjobb fej anyák az Instagramon

2023. 05. 01.

Napjaink legismertebb anyahősei a momfluencerek, vagyis anyák, akik influenszerek, és hatalmas követőtáboruknak beszélnek az anyaság szépségeiről és nehézségeiről. A közelgő anyák napja jó apropó, hogy bemutassuk kedvenceinket.

Egyes esetekben szinte társadalmi munka, amit a momfluencerek végeznek, hiszen sok erőt adnak a gyakran elszigetelődő, kétségek és önhibáztatási hullámok között őrlődő anyatársaiknak, és számos, a várandósságot, szülést, gyermekágyat és anyaságot övező tabu megdöntésében is szerepet vállalnak. Nem mellesleg kiváló tartalomgyártók remek humorral – őket követni egyáltalán nem csak anyaként érdemes. A közelgő anyák napja jó apropó, hogy bemutassuk kedvenceinket.

Az kedvenc 5 momfluencerünk

1. Lauren Agans

Négy gyerek mellett Lauren Agansnek sem nagyon lehet ideje unatkozni, és főállású anyaként biztosan akadna kihívás, amiről panaszkodhatna. De szó sincs ilyesmiről: az Észak-Karolinában élő anya remek humorral van megáldva, amellett, hogy profi tartalomgyártó, így aztán garantáltan nevetünk szinten minden posztján. Végső soron pedig nem tudjuk nem kedvelni őt.

2. Chontel Duncan

Ausztrália Rubint Rékája, aki férjével együtt megalapította és sikerre vitte a HIIT Station edzőteremhálózatot, így aztán eredményes vállalkozó, táplálkozási szakértő, korábbi szépségkirálynő, és öt 6 év alatti gyermek édesanyja, köztük egy ikerpáré. Chontelt nem kifogástalan alakjáért, és nem elsősorban edzési- vagy táplálkozási tippjeiért követem, hanem mert inspirál az örök optimizmusa. Beszél a nehézségekről, a mindennapjairól ötgyerekes anyaként, vállalkozóként, edzőként, de mindig a megoldásokat és a dolgok jó oldalát keresi.

„Öt értékes gyermekem gondozása nemcsak életem legnagyobb kiváltsága, hanem az inspirációm forrása is. Az pedig, hogy megoszthatom ezt az utat a középiskolai szerelmemmel, mindezt még varázslatosabbá teszi. Minden kihívás, minden akadály arra késztet, hogy tanuljak és keményebben dolgozzak értük. Soha nem adom fel a harcot azért, amiről tudom, hogy megérdemlik – egy szeretettel, örömmel és végtelen lehetőségekkel teli életért. Lehet, hogy az életem mozgalmas, de tele van szeretettel és céltudattal, és ezért örökké hálás vagyok” – írta nemrég egy bejegyzése alá a momfluencer.

3. Tina B.

Mama_nurse_tina szülésznő és négygyerekes anya, aki hatalmas energiával és rengeteg pozitivitással aktívan gyártja a tartalmakat Youtube-, Tiktok- és Instagram-csatornájára. Amellett, hogy bepillantást enged saját életébe, rengeteg hasznos tippet és fontos tudnivalót megoszt a várandós, szülés előtt álló nőkkel és azokkal, akik már anyák.